• Gratis verzending vanaf € 25,-
  • Gratis retourneren
  • Persoonlijk advies 0572 - 36 38 90
  • 176 klantbeoordeling
  • Gratis verzending vanaf € 25,-
  • Persoonlijk advies 0572 - 36 38 90
  • 176 klantbeoordeling

Adblue kopen?

Ben je op zoek naar Adblue in 10, 200 of vanaf 750 liter? Dan ben je aan het goede adres bij Overweg Olie. Heb je een personenauto en wil je Adblue zelf bijvullen, dat kan met de 10 liter can. 

Lees verder

Advies op maat

Alles wissen 2 resultaten

Onze producten

Kom je er niet uit? Gebruik advies op maat met je kenteken of gebruik slim zoeken op merk of type.

1 Liter - Adblue


0,50

Adblue Bulk vanaf 750 Liter
Ook in
· 200 Liter
10 Liter - ADBLUE 10 LITER CAN


17,91

Adblue 10 liter Can

Wat is Adblue?

Adblue is een hoogzuivere, betrouwbare, niet giftige en heldere ureumoplossing van 32,5% in gedemineraliseerd water. Adblue wordt rechtstreeks ingespoten bij de uitlaatgassen. De Adblue geldt hier als een reductiemiddelen tegen diverse schadelijke stoffen. De vloeistof zorgt ervoor dat er ammoniak wordt vrijgegeven, dat ervoor zorgt schadelijke stikstofoxiden met stikstof en water worden vermengd in de katalysator. Water en stikstof zijn twee natuurlijke stoffen in de lucht. Doordat de Adblue ervoor zorgt dat de schadelijke stoffen worden omgezet tot water en stikstof wordt de hoeveelheid schadelijk stoffen in de uitstoot met maar liefst 85% gereduceerd.


Eigenschappen van Adblue

Adblue is een volledig biologische afbreekbaar vloeistof. Ook is de vloeistof oplosbaar en heeft de Adblue geen kleur. Ook dien je rekening te houden dat de vloeistof gaan kristalliseren bij een temperatuur vanaf -11 graden. Daarom dient de vloeistof gedurende de winterperiode veilig opgeslagen te worden. Ook dient er in de zomerperiode rekening gehouden met de zon. De zon heeft namelijk ook invloed op de vloeistof. Bovendien mag Adblue alleen opgeslagen worden in een kunststof of roestvrijstaalverpakking. Dit om de kwaliteit van de vloeistof te waarborgen en lekkage te voorkomen. Je kunt je Adblue gewoon intern opslaan omdat de vloeistof niet geregistreerd staat als een gevaarlijke en schadelijk stof. Wel dient hierbij aan enkele vereiseten voldaan te worden zoals een vloeistofdichte vloer. Mits aan alle voorwaarden voldaan is, is de Adblue ongeveer één jaar houdbaar. Een belangrijk bijkomend voordeel bij gebruik van Adblue, de verschillende systemen van uw voertuig zorgen er automatisch voor dat de Adblue gedurende de winterperiode wordt beschermd tegen bevriezing. Dit komt doordat de injector en leiding worden leeg geblazen wanneer je de motor afzet.


De werking van Adblue

Adblue is uitermate geschikt om te gebruiken voor diverse typen vrachtwagens en bestelbussen en verschillende andere voertuigen. Deze voertuigen zijn voorzien van een speciale uitlaatgasnabehandelingstechnologie genaamd SCR. Deze afkorting staat voor Selectieve Katalytische Reductie. Door de huidige wetgeving vanuit Brussel dienen tegenwoordig alle voertuigen aan de uitstootwetgeving van de NOx te voldoen. Door gebruik te maken van de juiste Adblue voldoen de voertuigen aan deze vereiste normen.
 

Stel Overweg Olie je vraag

Stel je vraag

Geef je mening over Overweg Olie

Geef je mening