AdBlue

Ben je op zoek naar AdBlue in 10, 200 of vanaf 750 liter? Dan ben je aan het goede adres bij Overweg Olie. Heb je een personenauto en wil je AdBlue zelf bijvullen? Dat kan met de 10 liter can. 

 

AdBlue is een hoogzuivere, betrouwbare, niet giftige en heldere ureumoplossing van 32,5% in gedemineraliseerd water. AdBlue wordt rechtstreeks ingespoten bij de uitlaatgassen als een reductiemiddel tegen diverse schadelijke stoffen. De vloeistof zorgt ervoor dat er ammoniak wordt vrijgegeven, die ervoor zorgt dat schadelijke stikstofoxiden met stikstof en water worden vermengd in de katalysator. Water en stikstof zijn twee natuurlijke stoffen in de lucht. Doordat de AdBlue de schadelijke stoffen omzet in water en stikstof wordt de hoeveelheid schadelijke stoffen in de uitstoot met maar liefst 85% gereduceerd.

Lees verder


7 resultaten

Eigenschappen van AdBlue

AdBlue is een volledig biologische afbreekbaar vloeistof. Ook is de vloeistof oplosbaar en heeft de AdBlue geen kleur. Ook moet je er rekening mee houden dat de vloeistof gaat kristalliseren bij een temperatuur vanaf -11 graden. Sla AdBlue daarom gedurende de winterperiode veilig op. Ook moet je in de zomerperiode rekening houden met de zon, want de zon heeft namelijk ook invloed op de AdBlue. Bovendien mag AdBlue alleen opgeslagen worden in een kunststof of roestvrijstaal verpakking. Dit om de kwaliteit van de vloeistof te waarborgen en lekkage te voorkomen. Je kunt je Adblue gewoon intern opslaan omdat de vloeistof niet geregistreerd staat als een gevaarlijke en schadelijke stof. Wel dient hierbij aan enkele eisen voldaan te worden, zoals een vloeistofdichte vloer. Mits aan alle voorwaarden voldaan is, is de AdBlue ongeveer één jaar houdbaar. Een belangrijk bijkomend voordeel bij gebruik van AdBlue is dat de verschillende systemen van jouw voertuig er automatisch voor zorgen dat de AdBlue gedurende de winterperiode wordt beschermd tegen bevriezing. Dit komt doordat de injector en leiding worden leeg geblazen wanneer je de motor afzet.


De werking van AdBlue

AdBlue is uitermate geschikt om te gebruiken voor diverse typen vrachtwagens en bestelbussen en verschillende andere voertuigen. Deze voertuigen zijn voorzien van een speciale uitlaatgasnabehandelingstechnologie genaamd SCR. Deze afkorting staat voor Selectieve Katalytische Reductie. Door de huidige wetgeving vanuit Brussel dienen tegenwoordig alle voertuigen aan de uitstootwetgeving van de NOx te voldoen. Door gebruik te maken van de juiste AdBlue voldoen de voertuigen aan deze vereiste normen.
 

× Filteren