• Gratis verzending vanaf € 25,-
  • Gratis retourneren
  • Persoonlijk advies 0572 - 36 38 90
  • 178 klantbeoordeling
  • Gratis verzending vanaf € 25,-
  • Persoonlijk advies 0572 - 36 38 90
  • 178 klantbeoordeling

AdBlue zelf bijvullen

Veel dieselmotoren gebruiken AdBlue om de uitstoot van uitlaatgassen te beperken. Dat werkt prima, maar AdBlue moet wel regelmatig worden bijgevuld. Je kunt dit laten doen door je dealer, maar wist je dat Adblue zelf bijvullen ook prima is te doen?


Wat is AdBlue?

AdBlue is een mengsel van gedemineraliseerd water en zuiver ureum dat giftige uitlaatgassen omvormt tot water en stikstof. Het is biologisch afbreekbaar en bevriest bij -11 graden Celsius. Bewaar het dus niet op een koude plaats! AdBlue wordt gebruikt in dieselvoertuigen met SCR (Selective Catalytic Reduction), zoals Euro 6-dieselmotoren. De belangrijkste merken die SCR-systemen in bepaalde modellen gebruiken zijn Audi, BMW, Citroën, Ford, Infiniti, Jaguar, Land Rover, Mazda, Mercedes, Opel, Peugeot, Seat, Skoda, Toyota en Volkswagen.


Wanneer AdBlue zelf bijvullen?

Je dealer checkt tijdens de onderhoudsbeurt van jouw auto of er nog voldoende AdBlue in het reservoir zit en vult dit - indien nodig - weer bij. Soms raakt het AdBlue-reservoir echter leeg voordat de volgende onderhoudsbeurt is gepland. Dan gaat er een verklikkerlampje branden en kun je nog ongeveer 2.400 kilometer rijden. We adviseren je echter om dat niet te doen! Als het AdBlue namelijk helemaal op is, verminderen de motorprestaties sterk en weigert je auto opnieuw te starten. Vul het reservoir daarom zo snel mogelijk bij nadat het lampje is gaan branden.


Hoe AdBlue zelf bijvullen?

Meestal zit de blauwe AdBlue-vuldop achter de dieseltankklep, maar in sommige auto’s is de dop verborgen onder de koffervloer of motorkap. In de handleiding van jouw auto staat precies waar de AdBlue-vuldop te vinden is.
Overweg Olie levert o.a. AdBlue 10 liter. Een handig vulaccessoires is de vulslang, voor bijvullen zonder knoeien, geschikt voor de 10 liter can AdBlue. Als het AdBlue-reservoir bijna leeg is, moet je minstens vier liter bijvullen. Vul de tank echter niet volledig of ga het reservoir niet bijvullen voordat het verklikkerlampje brandt. Giet je namelijk teveel AdBlue in de tank, dan kan de vloeistof overlopen. Daardoor gaat de vloeistof kristalliseren en dat zorgt voor een verstopte vulhals en een vervormd reservoir. Dan is vervanging noodzakelijk.
Na het bijvullen van AdBlue moet in sommige gevallen de boordcomputer worden gereset om het verklikkerlampje uit te zetten.

Advies op maat


1 Liter - Adblue


0,50

Adblue Bulk vanaf 750 Liter
Ook in
· 200 Liter
10 Liter - ADBLUE 10 LITER CAN


17,91

Adblue 10 liter Can
- AdBlue Kruse Vulslang
Stel Overweg Olie je vraag

Stel je vraag

Geef je mening over Overweg Olie

Geef je mening