Merk


Viscositeit


Alkylaatbenzine

Alkylaatbenzine bevat minder schadelijke stoffen dan normale benzine. Het is een van de schoonste aardolieproducten en het gebruik van deze brandstof is in verschillende branches sinds 1 januari 2010 verplicht, bijvoorbeeld in hoveniersbedrijven bij o.a. het gebruik van een kettingzaag of bladblazer.

Lees verder

Advies op maat

3 resultaten

Wat is alkylaatbenzine?

Alkylaat is een synthetisch geproduceerd benzinecomponent. De naam komt van alkylering, een proces in olieraffinaderijen waarbij alkylaat wordt gevormd van overtollige gassen uit de destillatie van ruwe olie en oliekrakers. Alkylaatbenzine bestaat uit maximaal tien verschillende componenten, terwijl gewone benzine uit wel 350 verschillende componenten kan bestaan. Overweg Olie levert de Fuel Optimum 4T alkylaatbenzine voor 4-takt motoren en de Fuel Optimix 2T mengsmering voor 2-takt motoren


Fuel Optimum 4T alkylaatbenzine

Fuel Optimum 4T is een hoogwaardige brandstof voor 4-takt motoren. Het product is maar liefst 99% schoner dan gewone benzine en nagenoeg vrij van schadelijke stoffen zoals benzeen en tolueen. Gebruik van Fuel Optimum 4T zorgt voor minder onderhoud en langere levensduur van machines. Het is beter voor het milieu en beschermt de gezondheid door minder uitstoot, een roet- en rookvrije verbranding en een minder sterke geur dan normale benzine. Alkylaatbenzine is chemisch stabiel en daardoor langer houdbaar dan conventionele benzine.


Fuel Optimix 2T mengsmering

Fuel Optimix 2T is een kant-en-klare mengsmering voor 2-takt benzinemotoren. De mengverhouding is 1:50. Deze mengsmering is gebaseerd op alkylaatbenzine en een hoogwaardige, volsynthetische 2-takt motorolie. Het product is nagenoeg vrij van schadelijke stoffen zoals benzeen en tolueen.

× Filteren

Merk

Viscositeit

Stel Overweg Olie je vraag

Stel je vraag

Geef je mening over Overweg Olie

Geef je mening