Mengsmering

Veel tuinmachines, maar ook quads, scooters, motoren, generatoren en oldtimers maken gebruik van mengsmering. Bij deze tweetaktmotoren is er namelijk geen apart oliecarter aanwezig en moet je ervoor zorgen dat de draaiende delen worden gesmeerd door de benzine. Benzine heeft echter geen smerende werking. Om de draaiende delen toch te kunnen smeren, moet je aan de benzine een hoogwaardige 2-takt olie toevoegen. Deze brandstof voor tweetaktmotoren noemen we mengsmering vanwege het mengen van tweetaktolie met benzine.

Lees verderMerk


3 resultaten

Milieuvriendelijke mengsmering

De Fuel Optimix 2-Takt is een milieuvriendelijke mengsmering op basis van alkylaatbenzine met een hoogwaardige, vol-synthetische 2-takt motorolie. Alkylaatbenzine is 99% schoner dan gewone benzine. In gewone benzine zitten giftige stoffen die bij de verbranding vrijkomen. Alkylaatbenzine bestaat uit maximaal tien verschillende componenten, terwijl gewone benzine uit wel 350 verschillende componenten kan bestaan. Alkylaatbenzine bevat verder vrijwel geen schadelijke stoffen, zoals zwavel, benzeen of aromaten. Dat is niet alleen beter voor jou en het milieu, maar ook voor je tuinmachine, quad, scooter, motor, generator of oldtimer. Het houdt de motor schoner en zorgt bovendien dat deze altijd start. Je kunt alkylaatbenzine ook gerust in de tank laten zitten tijdens de winterstalling. Alkylaatbenzine behoudt namelijk haar kwaliteit waardoor je het hele jaar door probleemloos aan de slag kunt.


Fuel Optimix 2-Takt

Fuel Optimix 2-Takt is een kant-en-klare mengsmering voor tweetaktmotoren met een mengverhouding van 1:50. Zoals gezegd, bestaat deze mengsmering uit een mengsel van alkylaatbenzine met een hoogwaardige, vol-synthetische 2-takt motorolie. Andere belangrijke eigenschappen van Fuel Optimix 2T zijn:
minder onderhoud en langere levensduur van je tuinmachine, quad, scooter, motor, generator of oldtimer;
- beter voor het milieu;
- beter voor je gezondheid door minder uitstoot van schadelijke stoffen;
- roet- en rookvrije verbranding;
- voorkomt afzettingen in de machine;
- chemisch stabiel en daardoor langer houdbaar dan normale benzine;
- minder sterke geur dan normale benzine;
- nagenoeg vrij van benzeen en andere schadelijke stoffen.

× Filteren

Merk