Dieseltank KIWA nodig?

Bij Overweg Olie hebben we verstand van KIWA dieseltanks. Wij zijn al jaren een betrouwbaar aanspreekpunt voor advies, het kopen, de levering en plaatsing van dieseltanks. Voor direct persoonlijk advies, bel 0572-363890.

Lees verder


18 resultaten

Kunststof en stalen KIWA dieseltanks

De KIWA- richtlijnen voor de opslag van diesel in een kunststof dieseltank verschild enigszins met die van een stalen dieseltank. Een kunststof dieseltank mag niet overal geplaatst worden en moet bijvoorbeeld minimaal 3 meter uit gebouwen blijven welke minder dan 60 minuten brandvertragend zijn. Daarnaast dien je je verzekering te raadplegen of de verzekeringspolis eventueel de kosten van bodemsanering dekt bij lekkage van je tank door brand of een aanrijding. Bij het gebruik van een kunststof tank in combinatie dieselkachel gelden er geen extra voorwaarden wat betreft de dikte van de wand zoals bij een stalen dieseltank.

 

KIWA Installatiecertificaat

Het KIWA installatiecertificaat vertelt alles over de complete KIWA brandstof installatie. Zonder dit certificaat voldoet je installatie niet aan de huidige regels welke vermeld staan in de PGS-30. Dit certificaat verteld dat de tank een tankcertificaat heeft en dat de installatie uitgerust is met onder andere een vulpuntmorsbak, overvul beveiliging en een antihevelklep. Daarnaast is de tank geïnstalleerd door een door KIWA gecertificeerd bedrijf. De tank staat bijvoorbeeld op afschot naar de peilbuis en heeft zonnodig de ontluchting van de tank naar buiten gebracht, bij plaatsing in een afgesloten ruimte.

 

KIWA diesteltank aanschaffen?

Wij mochten de loop van de jaren al veel dieseltanks plaatsen zoals bij Veehouderij Westerhof en bij een cluster van agrarische ondernemingen in Vorden. Ook bij agrarischcollectief.nl hebben wij ruim 70 tanks mogen leveren. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van een nieuwe KIWA dieseltank specifiek op jouw situatie? Of heb je een oude tank welke gesaneerd dient te worden? Neem gerust contact met ons op en wij voorzien u van persoonlijk advies. Bel 0572-363890.


In deze video alles over de dieseltanks en onze installatieservice× Filteren