Stalen dieseltank

Een stalen dieseltank moet elk jaar worden gecontroleerd op de aanwezigheid van water, sludge en beschadigingen. Ook moet je regelmatig checken of de lekdetectievloeistof nog op peil is. Dit mag gedaan worden door een kundig persoon en hiervoor zijn geen diploma’s nodig. Dit mag je dan ook als eigenaar van de tank zelf uitvoeren of je laat het doen door de tankchauffeur bij levering van de brandstof.

Lees verder


10 resultaten

Verzekering stalen brandstoftank

Bij brand of een aanrijding kan er bij een kunststoffen tank diesel in de grond lopen. Dat kan leiden tot een sanering van de vervuilde grond en er is bijna geen verzekeraar die dit betaalt. Om voor verzekering in aanmerking te komen, stellen de meeste verzekeringsmaatschappijen dan ook eisen aan de plaatsing van een kunststof tank. We adviseren je om dit goed te checken bij jouw verzekeringsmaatschappij.

Eisen stalen dieseltank

Een stalen dieseltank moet beschikken over een geldig installatiecertificaat voor de uitrusting en plaatsing van de tank en een tankcertificaat voor de brandstoftank zelf. Deze certificaten moeten elke 15 jaar worden vernieuwd door de tank te laten herkeuren. Er moet een minimale afstand van 25 cm zitten tussen de stalen brandstoftank en wanden en muren die minder dan 60 minuten brandvertragend zijn.

Verder zijn de volgende onderdelen verplicht:
- Vulpuntmorsbak:
Dit zorgt voor de opvang van gemorste brandstof tijdens de levering ervan.
- Overvulbeveiliging:
Dit voorkomt overlopen van de tank tijdens de levering van brandstof.
- Mangat:
Hiermee krijg je toegang tot de tank voor o.a. controle, keuring en reiniging.
- Lekdetectie:
Hiermee kun je visueel controleren of er lekkage is.
- Tankpistool met automatische afslag.
- Brandblusser:
Deze moet zich bevinden op maximaal 5 meter afstand van de tankinstallatie.
- Aanrijbeveiliging rondom de tank:
Om aanrijden van de tank te voorkomen kun je paaltjes, een vangrail of betonblokken plaatsen.

Stalen dieseltank van Overweg Olie

Elke stalen dieseltank van Overweg Olie is voorzien van een Kiwa-tankcertificaat, Kiwa-installatiecertificaat en bijbehorend logboek. Elke dieseltank wordt compleet geïnstalleerd en bij jou op locatie in bedrijf gesteld. Je kunt kiezen uit een tank met een inhoud van 1200 liter, 1500 liter, 2000 liter, 3000 liter, 4000 liter, 5000 liter of 6000 liter.

Weet je niet wat de juiste keuze is in jouw situatie. Neem dan vrijblijvend contact op met Overweg Olie.

 

× Filteren