Kunststof dieseltank

Een kunststof dieseltank kent geen verplichte jaarlijkse controle op de aanwezigheid van water en sludge. Overweg Olie adviseert je echter om ook een kunststof tank regelmatig te controleren. Daarmee voorkom je vocht en vervuiling in de brandstoftanks van je machinepark. Verder is een kunststof brandstoftank vrijgesteld van een lekdetectiesysteem, dus er is geen keuring of dure lekdetectievloeistof nodig.

Lees verderLiter teller


Materiaal


Formaat


2 resultaten

Verzekering kunststof brandstoftank

Bij brand of een aanrijding kan er bij een kunststoffen tank diesel in de grond lopen. Dat kan leiden tot een sanering van de vervuilde grond en er is bijna geen verzekeraar die dit betaalt. Om voor verzekering in aanmerking te komen, stellen de meeste verzekeringsmaatschappijen dan ook eisen aan de plaatsing van een kunststof tank. We adviseren je om dit goed te checken bij jouw verzekeringsmaatschappij.

Eisen kunststof dieseltank

Een kunststof dieseltank moet beschikken over een geldig installatiecertificaat voor de uitrusting en plaatsing van de tank en een tankcertificaat voor de brandstoftank zelf. Deze certificaten moeten elke 15 jaar worden vernieuwd door de tank te laten herkeuren. Er moet een minimale afstand van 3 meter zitten tussen de kunststof brandstoftank en wanden en muren die minder dan 60 minuten brandvertragend zijn.

Verder zijn de volgende onderdelen verplicht:
- Vulpuntmorsbak:
Dit zorgt voor de opvang van gemorste brandstof tijdens de levering ervan.
- Overvulbeveiliging:
Dit voorkomt overlopen van de tank tijdens de levering van brandstof.
- Mangat:
Hiermee krijg je toegang tot de tank voor o.a. controle, keuring en reiniging.
- Brandblusser:
Deze moet zich bevinden op maximaal 5 meter afstand van de tankinstallatie.
- Aanrijbeveiliging rondom de tank:
Om aanrijden van de tank te voorkomen kun je paaltjes, een vangrail of betonblokken plaatsen.

Kunststof dieseltank van Overweg Olie

Elke kunststof dieseltank van Overweg Olie is voorzien van een Kiwa-tankcertificaat, Kiwa-installatiecertificaat en bijbehorend logboek. Elke dieseltank wordt compleet geïnstalleerd en bij jou op locatie in bedrijf gesteld. Je kunt bij ons kiezen uit de Titan FuelMaster FM2500 dieseltank of de Titan FuelMaster FM1200 brandstoftank, beiden met Piusi pompset en met of zonder K33 telwerk.

Weet je niet wat de juiste keuze is in jouw situatie. Neem dan vrijblijvend contact op met Overweg Olie.

 

× Filteren