Dot 3 remvloeistof

DOT 3 remvloeistof is geschikt voor alle hydraulische remsystemen in trommel- en schijfremmen waarvoor een DOT 3 of een SAE J 1703 remvloeistof wordt voorgeschreven. Om schade aan je voertuig of ongelukken te voorkomen, is het erg belangrijk om de juiste remolie te gebruiken.

Lees verderMerk


1 resultaten

Werking van DOT 3 remolie?

Remvloeistof moet over een hoog kookpunt beschikken vanwege de hitte die vrijkomt van de remblokken. Remolie heeft een droog en een nat kookpunt. Een droog kookpunt is het kookpunt van nieuwe, nog verpakte remvloeistof en een nat kookpunt is het kookpunt na de opname van ongeveer 3,2% water. Het kookpunt wordt weergegeven met een cijfer achter de term DOT ( = Department Of Transportation). Hoe hoger dit nummer, hoe hoger het kookpunt van de betreffende remolie. DOT 3 heeft een droog kookpunt van 190 °C en een nat kookpunt van 140 °C. Overweg Olie levert naast DOT 3 remvloeistof ook remolie in de categorieën DOT 4, DOT 5 en DOT 5.1.

Welke DOT 3 remolie kopen?

Wil je een hoogwaardige DOT 3 remvloeistof kopen, dan is Drauliquid DOT 3 van Kroon Oil de juiste keuze. Drauliquid DOT 3 zorgt namelijk voor een uitstekend werkend remsysteem waardoor jouw voertuig optimaal kan functioneren. Het is een synthetische remolie met prima eigenschappen. Het heeft een zeer laag stolpunt, tast geen afdichtingen aan en de corrosieverschijnselen zijn minimaal.

Controleren DOT 3 remvloeistof

In de motorruimte zit een reservoir met daarin de DOT 3 remvloeistof. Je kunt zelf controleren of dat nog op het juiste niveau zit door onder de motorkap te kijken of de koelvloeistof in het koelstofreservoir nog boven het minimumstreepje staat. Als er te weinig vloeistof in het systeem zit, gaat er meestal ook een controlelampje branden.

Let op:
Vul de remvloeistof niet zomaar bij wanneer de vloeistof onder het minimumstreepje zit. Er kan dan namelijk lekkage zijn in het remsysteem waardoor uw remmen niet meer optimaal werken. Achterhaal daarom altijd eerst de oorzaak van het lage remvloeistofpeil!

× Filteren