Dot 4 remvloeistof nodig?

DOT 4 remvloeistof is in het bijzonder geschikt voor hydraulische remsystemen in trommel- en schijfremmen van o.a. auto's, vrachtwagens, heftrucks en motoren. Om schade aan je voertuig of ongelukken te voorkomen, is het erg belangrijk om de juiste remvloeistof te gebruiken. Remvloeistof moet over een hoog kookpunt beschikken vanwege de hitte die vrijkomt van de remblokken. Het kookpunt wordt weergegeven met een cijfer achter de term DOT ( = Department Of Transportation). 

Lees verderMerk


6 resultaten

Werking DOT 4 remvloeistof

Wanneer je het rempedaal intrapt, worden de remblokken aan weerszijden tegen de remschijf aangedrukt. Door de wrijving tussen de remblokken en de remschijf ontstaat er wrijvingswarmte. De temperatuur kan hierbij hoog oplopen, tot wel enkele honderden graden. Wanneer je de remmen vaak gebruikt, wordt deze hitte ook doorgegeven aan het hydraulisch circuit en kan de remvloeistof warm worden. Remvloeistof neemt bovendien vocht uit de lucht op, waardoor het kookpunt wordt verlaagd. Bij veelvuldig remmen kan de remvloeistof aan de kook raken, waarbij dampbellen ontstaan. Daardoor vermindert de noodzakelijke druk en functioneert de
rem minder goed.

Klik of tik voor meer informatie over remvloeistof. Overweg Olie levert naast DOT 4 remvloeistof ook remoliën in de categorieën DOT 3, DOT 5 en DOT 5.1.


Controleren DOT 4 remvloeistof

In de motorruimte zit een reservoir met daarin de DOT 4 remvloeistof. Je kunt zelf controleren of dat nog op het juiste niveau zit door onder de motorkap te kijken of de koelvloeistof in het koelstofreservoir nog boven het minimumstreepje staat.  Als er te weinig vloeistof in het systeem zit, gaat er meestal ook een controlelampje branden.

Let op:
Vul de remvloeistof niet zomaar bij wanneer de vloeistof onder het minimumstreepje zit. Er kan dan namelijk lekkage zijn in het remsysteem waardoor uw remmen niet meer optimaal werken. Achterhaal dan ook altijd eerst de oorzaak van het lage remvloeistofpeil!

× Filteren