Dot 5 remvloeistof

DOT 5 remvloeistof is geschikt voor hydraulische remsystemen in trommel- en schijfremmen van zware en sportieve voertuigen. Hoe zwaarder de remmen belast worden, hoe hoger het kookpunt dat je nodig hebt. Remolie heeft een droog en een nat kookpunt.

Lees verderMerk


2 resultaten

Kookpunt

Een droog kookpunt is het kookpunt van nieuwe, nog verpakte remvloeistof en een nat kookpunt is het kookpunt na de opname van ongeveer 3,2% water. Het kookpunt wordt weergegeven met een cijfer achter de term DOT ( = Department Of Transportation). Hoe hoger dit nummer, hoe hoger het kookpunt van de betreffende remolie. DOT 5 heeft een droog kookpunt van 260 °C en een nat kookpunt van 210 °C. Overweg Olie levert naast DOT 5 remvloeistof ook remolie in de categorieën DOT 3, DOT 4 en DOT 5.1.

Welke DOT 5 remolie kopen?

Om schade aan je voertuig of ongelukken te voorkomen, is het erg belangrijk om de juiste remolie te gebruiken. DOT 5 Silicone Brake Fluid van Putoline is een juiste keuze. Deze remolie op siliconenbasis heeft een brede temperatuurrange van -40°C tot + 260°C en zorgt voor een optimale werking van het remsysteem. Het product verlengt de levensduur van het remsysteem en tast bovendien geen lak of verf aan. DOT 5 Silicone Brake Fluid kan veilig worden toegepast in hydraulische rem- en koppelingssystemen van (race) motoren en karts mits deze voorzien zijn van afdichtingen die bestand zijn tegen een remolie op siliconenbasis.

Controleren DOT 5 remvloeistof

In de motorruimte zit een reservoir met daarin de DOT 5 remvloeistof. Je kunt zelf controleren of dat nog op het juiste niveau zit door onder de motorkap te kijken of de koelvloeistof in het koelstofreservoir nog boven het minimumstreepje staat.  Als er te weinig vloeistof in het systeem zit, gaat er meestal ook een controlelampje branden.

Let op:

  • Vul de remvloeistof niet zomaar bij wanneer de vloeistof onder het minimumstreepje zit. Er kan namelijk lekkage zijn in het remsysteem waardoor uw remmen niet meer optimaal werken. Achterhaal daarom altijd eerst de oorzaak van het lage remvloeistofpeil!
  • De oude remvloeistof zeer grondig uit het remsysteem verwijderen en ververs remvloeistof iedere twee jaar.

 

× Filteren