Dot 5.1 remvloeistof

DOT 5.1 remvloeistof is voor alle hydraulische remsystemen in trommel- en schijfremmen die geschikt zijn voor synthetische remvloeistoffen. Remolie heeft een droog en een nat kookpunt.

Lees verderMerk


4 resultaten

Kookpunt

Een droog kookpunt is het kookpunt van nieuwe, nog verpakte remvloeistof en een nat kookpunt is het kookpunt na de opname van ongeveer 3,2% water. Het kookpunt wordt weergegeven met een cijfer achter de term DOT ( = Department Of Transportation). Hoe hoger dit nummer, hoe hoger het kookpunt van de betreffende remolie. DOT 5.1 heeft een droog kookpunt van 230 °C en een nat kookpunt van 180 °C. Overweg Olie levert naast DOT 5.1 remvloeistof ook remolie in de categorieën DOT 3, DOT 4 en DOT 5

Welke DOT 5.1 remolie kopen?

Om schade aan je voertuig of ongelukken te voorkomen, is het erg belangrijk om de juiste remolie te gebruiken. Drauliquid DOT 5.1 van Kroon Oil is uitermate geschikt bij hoge remsysteemtemperaturen en bij zeer lage temperaturen in combinatie met ABS/ASR - remsystemen. Deze synthetische remvloeistof beschikt over prima eigenschappen. Het heeft een zeer laag stolpunt, tast geen afdichtingen aan en de corrosieverschijnselen zijn minimaal.

DOT 5.1 Brake Fluid van Putoline is een hoogwaardige synthetische remvloeistof voor motorfietsen. Gebruik deze remolie uitsluitend wanneer het voorgeschreven wordt. 

Controleren DOT 5.1 remvloeistof

In de motorruimte zit een reservoir met daarin de DOT 5.1 remvloeistof. Je kunt zelf controleren of dat nog op het juiste niveau zit door onder de motorkap te kijken of de koelvloeistof in het koelstofreservoir nog boven het minimumstreepje staat.  Als er te weinig vloeistof in het systeem zit, gaat er meestal ook een controlelampje branden.

Let op:

  • Vul de remvloeistof niet zomaar bij wanneer de vloeistof onder het minimumstreepje zit. Er kan namelijk lekkage zijn in het remsysteem waardoor uw remmen niet meer optimaal werken. Achterhaal daarom altijd eerst de oorzaak van het lage remvloeistofpeil!
  • Verwijder de oude remvloeistof zeer grondig uit het remsysteem en ververs remvloeistof iedere twee jaar.

× Filteren