Merk


Luchtgereedschap olie

Ben je op zoek naar luchtgereedschap olie? Dan ben je bij Official Kroon-Oil dealer Overweg Olie aan het juiste adres. Overweg Olie beschikt over een uitgebreid assortiment industriële oliën voor diverse toepassingen.

Lees verder

Advies op maat

1 resultaten

Toepassingen luchtgereedschapolie

Pneumatisch gereedschap, ofwel luchtgereedschap, maakt klussen in de werkplaats een stuk makkelijker en efficiënter. Goed gebruik en onderhoud van het gereedschap zijn van groot belang voor de levensduur van het gereedschap.

Voor dat het luchtgereedschap in gebruik wordt genomen, is het belangrijk dat de compressor op de juiste werkdruk in te stellen. De geadviseerde werkdruk varieert per merk gereedschap ongeveer tussen de 6.2 en 6.3 bar. Staat de druk hoger, dan heeft dit gevolgen voor de slijtage van het gereedschap. Staat de druk te laag, dan treedt er krachtverlies op. Het verminderen van de druk met 1 bar leidt tot een krachtverlies van 25 procent.

Ook de lengte en diameter van de luchtslang is van invloed op de kracht van het gereedschap. De ideale slangdiameter is afhankelijk van het soort gereedschap en staat in veel gevallen vermeld in de handleiding. Naast de diameter is dus ook de lengte van de slang van belang. Hoe korter de slang, des te kleiner is het wrijvingsverlies en staat de volledig door de compressor geproduceerde druk ter beschikking van het gereedschap.

Werkdag voorbij? Dan is het belangrijk om het gereedschap gebruiksklaar op te bergen. De comprimeerde lucht uit de compressor zorgt ervoor dat er vocht in het gereedschap terechtkomt. Hierdoor kan roest ontstaan aan de motor en kogellagers, wat slijtage en een verminderd vermogen van het gereedschap veroorzaakt.

 

Kroon-Oil Pneumolube

Dit kun je voorkomen door het gereedschap dagelijks te smeren met pneumatische olie. Overweg Olie levert hiervoor de Kroon Oil Pneumolube. Pneumatische olie zorgt voor een beschermlaag aan de binnenkant van je gereedschap, hiermee voorkom je roest aan het gereedschap. Stop 1 tot 2 druppels Pneumolube in de luchtinlaat van het gereedschap, sluit het gereedschap aan de luchttoevoer en laat de machine even lopen.

 

× Filteren

Merk

Stel Overweg Olie je vraag

Stel je vraag

Geef je mening over Overweg Olie

Geef je mening