Op zoek naar Thermische olie? Overweg Olie heeft het!

Thermische olie

Thermische olie ook wel bekend als warmteoverdrachtsolie, warmte overdragende olie of heat transfer oil, wordt ingezet als middel voor warmtetransport. Deze olie is verkrijgbaar op minerale basis en op synthetische basis. Warmteoverdrachtsolie op synthetische basis wordt vaak gebruikt bij temperaturen boven de 320 °C. De belangrijkste eigenschap van thermische olie is het verplaatsen van olie op hoge temperaturen.

Thermische olie bij Overweg Olie

Overweg Olie is een multibranded totaalleverancier van smeer-technische oplossingen. Dit betekent een uitgebreid assortiment warmteoverdrachtsoliën van verschillende merken, waardoor voor elke toepassing een passend product aangeboden kan worden. Momenteel zijn er van de volgende merken als Castrol, Fragol, Mobil en  Kroon-Oil thermische oliën in het assortiment opgenomen!

Lees verderMerk


13 resultaten

Werking thermische olie

Het werkt door warmte op te nemen van een warmte bron, zoals een oven of verbrandingsmotor, en deze via leidingen of kanalen naar een andere locatie te transporteren. De olie wordt verhit tot een hoge temperatuur en circuleert vervolgens door het systeem. Thermische olie is een belangrijk onderdeel van veel industriële processen waarbij warmteoverdracht nodig is. Deze olie is verkrijgbaar op minerale basis en op synthetische basis. Warmteoverdrachtsolie op synthetische basis wordt vaak gebruikt bij temperaturen boven de 320 °C. .

Bij thermische olie is het belangrijk dat de olie niet verontreinigd of verslechtert, omdat dit kan leiden tot verstoppingen van de leidingen corrosie van het systeem of mogelijke uitval van apparatuur. Regelmatig onderhouden en controle van de olie is daarom essentieel om de efficiente en betrouwbaarheid van het systeem te waarborgen

Toepassingen:

Thermische olie wordt onder andere gebruikt in verwarmingssystem in de:

  • Chemische industrie
  • Aardolie- en teerindustrie
  • Plastic- en rubberindustrie
  • Voedingsmiddelenindustrie
  • Papierindustrie
  • Scheepvaart
  • Houtindustrie
  • Thermische olie bij Overweg Olie

Overweg Olie is een multibranded totaalleverancier van smeer-technische oplossingen. Dit betekent een uitgebreid assortiment warmteoverdrachtsoliën van verschillende merken, waardoor voor elke toepassing een passend product aangeboden kan worden. Momenteel zijn er van verschillende merken merken thermische olie in het assortiment opgenomen

Thermische olie kopen?

Bestel het product gemakkelijk via de webshop of bestel telefonisch op 0572-363890. Een bestelling via de e-mail doorgeven is ook mogelijk via info@overweg-olie.nl! Zakelijke een bestelling plaatsen? Dat kan! Profiteer daarmee ook van de voordelen zoals als achteraf betalen (na goedkeuring)!

× Filteren