Kettingzaagolie

Kettingzaagolie is essentieel bij het gebruik van een kettingzaag. Het wordt gebruikt voor de smering van het zaagblad en de zaagketting. Daarmee voorkom je ook dat de ketting en het blad te heet worden of dat de ketting vastloopt of breekt. Onze kettingzaagolie is bovendien niet schadelijk voor het milieu als je met de kettingzaag werkt aan planten, heggen en bomen. De olie zorgt er verder voor dat vervuilingen niet blijven kleven aan het zaagblad. 

Lees verderMerk


3 resultaten

Chainlube Bio kettingzaagolie

Overweg Olie levert de Chainlube Bio en de Chainlube XS 100 kettingzaagolie van Kroon Olie. Naast deze kettingzaagoliën kun je bij Overweg Olie ook nog kiezen uit een breed assortiment olie en kettingsmeermiddelen. Deze kettingzaagolie van Kroon Olie is geproduceerd op basis van hoogwaardige en duurzame, volledige afbreekbare, plantaardige oliën. Er zijn aan deze olie diverse biologische additieven van de nieuwste generatie toegevoegd om de smerende en klevende eigenschappen tot in perfectie te optimaliseren.

 

Chainlube XS 100 kettingzaagolie

Deze kettingzaagolie is gebaseerd op hoogwaardige laag-aromatische basisoliën, waaraan een speciaal additievenpakket is toegevoegd. Deze samenstelling zorgt voor een zeer groot hechtend vermogen aan de ketting, waardoor het wegslingeren van olie wordt voorkomen. Bovendien beschikt deze olie over uitstekende smeereigenschappen.

Let op!
De kettingzaagoliën van Kroon Olie zijn speciaal ontwikkeld om de zaagketting van kettingzagen te smeren. Ze zijn niet geschikt om te gebruiken als mengsmering van bijvoorbeeld de aandrijfmotor. Hiervoor adviseren we je om de Fuel Optimix 2 Takt van Kroon Oil te gebruiken.

 

Kettingsmeermiddelen

Overweg Olie levert ook een uitgebreid assortiment kettingspray voor standaard, open, O-ring en X-ring kettingen. Deze smeermiddelen zijn vuilafstotend, dringen diep door in de kettingschakels en brengen een beschermende laag aan die bij gebruik niet afslingert. Het is belangrijk om voor gebruik de spuitbus goed te schudden.
Spray daarna een dunne laag op de ketting en laat het even drogen.

 

Andere onderhoudsproducten

Naast kettingzaagolie en kettingsmeermiddelen beschikt Overweg Olie over een uitgebreid assortiment andere onderhoudsproducten voor diverse toepassingen, zoals remmenreiniger, siliconenspray, contactspray, ontvetter en carburateur reiniger.

× Filteren