Leibaanolie

Ben je op zoek naar leibaanolie? Dan ben je bij Official Kroon-Oil dealer Overweg Olie aan het juiste adres. Overweg Olie beschikt over een uitgebreid assortiment industriële olie voor diverse toepassingen. 

Lees verderMerk


Viscositeit

(1)
(3)
(2)

6 resultaten

Functie van Leibaan olie

Leibaanolie is speciaal ontwikkeld voor het smeren van geleidingen en leibanen. De sterke hechting voorziet de metaaloppervlakken blijvend van zowel een smerende, als een tegen corrosie beschermende laag olie van voldoende dikte. Leibaanolie is tevens in staat om het zogenoemde “stick-slip” verschijnsel te voorkomen. Overweg Olie levert een aantal Kroon-Oil varianten en een aantal eigen varianten. Zo heeft Overweg Olie de Kroon Oil Carsinus U 220 en de Kroon Oil Carsinus U 68, maar ook de Overweg Leibaanolie 220 en de Overweg Leibaanolie 68.

 

Leibaan Olie en koelsmeermiddelen

Een goed hechtingsvermogen van leibaan olie is van belang om te voorkomen dat een koelsmeermiddel de leibaanolie van de leibanen afspoelt. Wanneer leibaan olie in combinatie met een koelsmeermiddel gebruikt wordt moet de leibaanolie goede waterverdringende en corrosiewerende eigenschappen bezitten. Overweg Olie levert hiervoor ook een aantal koelsmeermiddelen zoals de Kroon Oil Emtor Bl-5400 of de Kroon Oil Emtor UN-5200.

 

Leibaanolie kleekracht anti-stick slip

Leibaanolie wordt gebruikt voor de smering van leibanen van bewerkingsmachines vanwege de wrijving verminderende capaciteit van een leibaan olie. Om stick-slip, schokkende bewegingen of haperingen op de leibaan te voorkomen heeft leibaan olie een hoog hechtingsvermogen.

Om korte en langzame stick slip tegen te gaan heeft een leibaanolie goede wrijving verminderende eigenschappen nodig. Door de anti-stick slip eigenschappen kan men nauwkeurig werken met minder uitval als resultaat.

Leibaanolie is ook geschikt voor gebruik in hydraulische systemen en in circulatiesystemen, als kettingolie of als smering voor lopende banden.

Heeft u nog vragen of heeft u advies nodig? Neem dan contact op via (0572 363 890)

 

× Filteren