Castrol

Overweg Olie is leverancier van de zakelijke producten van Castrol, het bekende Britse merk motorolie. Castrol produceert high-performance oliën, smeermiddelen, vloeistoffen en vetten voor elke denkbare toepassing. De Castrol-producten van Overweg Olie worden voornamelijk gebruikt in de metaalbewerkingsmarkt, maar bij ons is veel meer van Castrol verkrijgbaar. Vind je een product niet in de webshop? Geen probleem, neem contact met ons op en wij regelen het voor jou met onze partners bij Castrol.

 

Over Castrol

Castrol werd opgericht door Charles Wakefield onder de naam CC Wakefield & Company. Wakefield begon in 1899 met het ontwikkelen van smeermiddelen voor de motoren van auto’s en vliegtuigen. De olie moest dun genoeg zijn om te werken bij een koude start, maar ook voldoende dik om te functioneren bij hoge temperaturen. De onderzoekers van Wakefield ontdekten dat ze dit voor elkaar konden krijgen door een beetje ‘wonderolie’ toe te voegen, een plantaardige olie van ricinusbonen. In het Engels heten deze bonen castrol beans en daarom kreeg dit nieuwe product de naam Castrol. In 1960 was de naam van de motorolie veel bekender dan die van de oprichter van het bedrijf en daarom werd de naam CC Wakefield & Company veranderd in Castrol Ltd. In 1966 is Castrol gekocht door de Burmah Oil Company en in 2000 nam BP het bedrijf Burmah-Castrol over.

 

Castrol & Overweg Olie

De Castrol-producten van Overweg Olie worden voornamelijk gebruikt in de metaalbewerkingsmarkt.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 

Meer informatie nodig?

Heb je vragen over een Castrol-product? Bel ons dan via 0572 - 36 38 90 of stuur een mail naar info@overwegolie.nl. We geven jou graag deskundig advies over welk Castrol-product het meest geschikt is voor jouw toepassing.

0 resultaten

× Filteren