Motorolie agri voor landbouw

De motor van een trekker kan niet zonder de juiste tractormotorolie. De motorolie brengt een dun laagje olie aan op de bewegende motoronderdelen en dat reduceert slijtage en wrijving. Daardoor functioneert jouw trekker beter en soepeler. Bovendien beschermt motorolie ook nog eens tegen roest en zorgt het voor de noodzakelijke verkoeling van de motor.

Lees verder


Categorie


Merk


Viscositeit


21 resultaten

Welke viscositeit voor tractor motorolie?

Motorolie is verkrijgbaar in diverse viscositeiten. Viscositeit geeft de stroperigheid van olie aan bij een bepaalde temperatuur. Bij olie met de viscositeit 10W40 geeft het eerste cijfer (in dit voorbeeld 10) de viscositeit aan bij een lage temperatuur. Hoe lager het eerste cijfer, des te gemakkelijker maakt de motor een koude start. De letter W staat voor winter. Het laatste getal (in dit voorbeeld 40) geeft de viscositeit aan bij een warmgedraaide motor. Hoe hoger dit getal, hoe dikker de olie. Voor een trekker is motorolie met een viscositeit van 10W40 of 15W40 het meest geschikt.


Tractor motorolie 15W40

Onder eigen naam levert Overweg Olie de Overweg Truck 15W40 E7 motorolie, geschikt voor dieselmotoren met of zonder turbo, onder de zwaarste bedrijfsomstandigheden en in alle seizoenen. Naast dit product levert Overweg Olie ook 15W40 motorolie van Kroon Oil, zoals de Agridiesel CRD+ 15W40 en de Agridiesel MSP 15W40.


Tractor motorolie 10W40

Onder eigen naam levert Overweg Olie de Overweg Truck Oil E9 10W40 en de Overweg Truck Oil LS 10W40. Ook deze motoroliën zijn speciaal ontwikkeld voor dieselmotoren onder de zwaarste bedrijfsomstandigheden en in alle seizoenen. Naast deze producten levert Overweg Olie ook 10W40 motorolie van Kroon Oil, zoals de Agrisynth LSP 10W40 en de Agrisynth MSP 10W40.

Weet je niet welke motorolie het meest geschikt is voor jouw tractor? Gebruik dan onze online adviestool en je ziet meteen welk product het beste past bij jouw trekker of andere landbouwvoertuig. Overweg Olie heeft altijd de juiste olie voor een lage prijs per liter!

× Filteren

Direct door naar