Koelvloeistof

Koelvloeistof zorgt ervoor dat de motor niet oververhit raakt. In de voorschriften van je voertuig zie je welke koelvloeistof je kunt gebruiken. Je kunt ook kiezen voor advies op maat door direct te zoeken op kenteken of type voertuig voor de juiste koelvloeistof.  

 

Koelvloeistof is een zeer belangrijk onderdeel bij onderhoud van je voertuig. Koelvloeistof zorgt ervoor dat de motor niet oververhit raakt. Koelvloeistof bestaat voor het grootste gedeelte uit water en antivries. Aan deze basis zijn diverse hoogwaardige additieven toegevoegd waardoor het tot de unieke samenstelling is gekomen. De toegevoegde additieven zorgen voor een uitgebreid weerstandvermogen tegen schuimvorming en tegen anticorrosie. Bovendien zorgt de koelvloeistof ook voor geluidsdemping en wordt je motor beschermd tegen inwendige corrosie. Een bijkomend voordeel van de koelvloeistof is dat het ’s winters bescherming biedt tegen bevriezing van je motorblok tot wel temperaturen tot -40 graden.

Lees verderMerk


21 resultaten

Werking koelvloeistof

De koelvloeistof wordt door het motorblok gepompt. Gedurende het circuleren in het motorblok neemt het de warmte van de motor op zodat de motor niet oververhit raakt. Hierna wordt de koelvloeistof weer afgevoerd richting de radiateur die ervoor zorgt dat de koelvloeistof weer afkoelt. Wanneer dit is gebeurd, begint het gehele proces weer opnieuw.

 

Welke koelvloeistof nodig?

Er bestaan verschillende soorten koelvloeistof, te weten:  Coolant SP 11Coolant SP 12Coolant SP 12++COOLANT SP 13Coolant SP 14Coolant SP 15 en Coolant SP 16. Ook bestaat er nog Coolant SP 17, dit is een gebruiksklare, roodgekleurde Long Life koelvloeistof (vorstbeveiliging -38 °C) voor Heavy Duty verbrandingsmotoren van o.a. vrachtwagens, landbouwvoertuigen, bouwmachines en industriële stationaire motoren.

Daarnaast bestaat er ook nog speciale, veilige variant: Coolant Non-Toxic -45 BurstCoolant Non-Toxic -45 Burst is een speciale, kant-en-klare koelvloeistof op basis van Mono Propyleen Glycol. Dit niet giftige product kan veilig worden gebruikt voor de winterbescherming van drinkwater- en verwarmingssystemen van o.a. pleziervaartuigen en vakantiewoningen. Daarnaast is het ook geschikt voor de milieuvriendelijke vorstbeveiliging van watergekoelde koelsystemen van scheepsmotoren. Burstbescherming van -45°C.

 

Veiligheid: Pas op met dieren en kinderen!

 

 

Koelvloeistof bestaat voor ongeveer 50% uit water en voor 50% uit antivries en additieven. Het antivries-gedeelte bestaat uit ethyleenglycol.

Ethyleenglycol een heldere en stroperige vloeistof. Het smaakt zoet en is zeer giftig. In pure vorm kan slechts 30ml al dodelijk zijn.

Door de zoete smaak vinden kinderen het erg lekker en dient daarom ALTIJD BUITEN BEREIK VAN DIEREN EN KINDEREN te houden.

!! Bij het vermoeden dat uw dier of kind koelvloeistof gedronken heeft direct actie ondernemen !!

 

Zoekt u antivries?

Kijk hier onze uitgebreide pagina met ANTIVRIES producten.

 

× Filteren