Luchtfilterreiniger en luchtfilterolie

Een luchtfilter houdt zand en vuil tegen, want stof in de motor veroorzaakt slijtage van de zuigers en cilinders. Het schuimluchtfilter vervuilt na verloop van tijd en moet dan worden gereinigd. Dat kan het beste met luchtfilterreiniger en luchtfilterolie van Overweg Olie.

Lees verderMerk


6 resultaten

Werkwijze reinigen luchtfilter

Draag bij het reinigen van het luchtfilter beschermende handschoenen en een veiligheidsbril. Doe drie liter heel heet kraanwater in een emmer en voeg 100 gram reiniger toe aan het water. Dompel het vervuilde filter volledig onder. Laat het filter 10 tot 15 minuten inweken en knijp het filter goed uit totdat al het vuil verdwenen is. Niet wringen! Spoel daarna het filter goed uit met koud kraanwater totdat alle zeepresten zijn verdwenen. Leg het filter te drogen onder een schone doek en olie het filter pas als het volledig droog is.


Werkwijze luchtfilterolie aanbrengen

Filterolie is speciaal ontwikkeld voor luchtfilters. Gebruik dan ook nooit gewone motorolie voor het filter, want die olie is te dun en loopt na een poosje gewoon uit het filter. De beste manier van luchtfilterolie aanbrengen is om je filter onder te dompelen in de olie. Na het onderdompelen knijp je de overtollige olie uit het filter zonder te wringen. Je kunt het beste het filter in een oude doek wikkelen en op die manier de rest van de overtollige olie er uit masseren. Laat het filter nog een kwartier liggen en plaats het dan terug in je motor.


Producten reinigen luchtfilter

Reinigen van een schuimluchtfilter kan prima met de Action Cleaner schuimluchtfilterreiniger van Putoline. Na het schoonmaken moet er natuurlijk ook weer olie in het filter en daarvoor gebruik je onze Action Fluid Bio schuimluchtfilterolie. Wil je een compleet pakket voor de reiniging van je schuimluchtfilter? Dan is de Action Kit van Overweg Olie de beste oplossing!

Action Cleaner is een hoogwaardige schuimluchtfilterreiniger die oplosbaar is in water. Het product garandeert grondige reiniging van alle schuimluchtfilters en het tast de gebruikte lijm in het filter niet aan. Daarnaast zorgt het voor een verlengde levensduur van filter en motor. Action Cleaner wordt gebruikt door Grand Prix teams over de hele wereld.

Action Fluid Bio is een hoogwaardige en biologisch afbreekbare schuimluchtfilterolie. Het product is geschikt voor alle schuimluchtfilters en kan worden toegepast na reiniging met Action Cleaner. Gebruik het uitsluitend in een goed geventileerde ruimte, bij voorkeur in de open lucht. Ook Action Fluid Bio wordt gebruikt door Grand Prix teams over de hele wereld.

De Action Kit bevat alles wat je nodig hebt voor het reinigen en onderhouden van het complete schuimluchtfilter. Het pakket bestaat uit:
- vier liter Action Cleaner;
- een Action Cleaner emmer van tien liter met deksel;
- een rekje voor op de bodem van de emmer om te voorkomen dat het filter in aanraking komt met het vuil op de bodem van de emmer;
- een liter Action Fluid;
- een Action Fluid emmer van drie liter met deksel;
- tien gram keramisch vet;
- Action filter sticker;
- wegwerphandschoenen.

× Filteren