Waarom het gebruik van additieven de levensduur van het voertuig verlengd

Als eigenaar van een voertuig rijd je toch een stuk trotser op de weg als de auto er zowel van binnen als buiten schoon is. Wat veel auto eigenarenKroon-Oil misschien niet weten is dat ook de motor en het koelsysteem zo nu en dan gereinigd en onderhouden moeten worden. De binnenkant van de motor reinigen is vaak lastig en dit bij een garage laten doen is vaak best prijzig. Door het toevoegen van additieven kan dit voordelig zelf gedaan worden. Want problemen met de motor wil je toch voorkomen?

 

Vervuiling in de motor is een probleem dat steeds vaker voorkomt, zowel bij oude als nieuwere auto's. De oorzaak hiervan ligt in de verfijndere motortechniek en de toename van bio-bestanddelen in de brandstof. Wanneer een motor vervuild is, krijg je te maken met lagere motorprestaties, een hoger brandstofverbruik en dus stijgende onderhoudskosten. 

Wat is een additief?

Een additief is een vloeistof die mengbaar is met brandstof, motorolie of koelvloeistof. Additieven zorgen voor bescherming, reiniging en optimalisatie van olie- brandstof- en koelsystemen. Door het toevoegen van additieven wordt de levensduur van het voertuig vergroot, zal het brandstof verbruik en uitstoot worden verlaagd en kan dure reparaties worden voorkomen. Additieven verhogen de smeerbaarheid van olie bij hoge temperaturen, maken onderdelen lekvrij of reinigen de versnellingsbak.

Wanneer gebruik je een additief?

Het gebruik van een additief kan zowel preventief, dus probleemvoorkomend, gebruikt worden. Tevens kunnen additieven gebruikt worden wanneer er iets mis is met de auto. Dit is het curatief gebruik. Curatieve additieven kunnen gebruikt worden bij een volgelopen roetfilter, wanneer er lekkage is aan motoronderdelen en vastzittende kleppen. Bij preventief gebruik van zowel benzine- als dieseladditieven wordt geadviseerd om na elke 10.000 kilometer of servicebeurt een fles toe te voegen. Voor een intensieve reiniging is het zelfs mogelijk om bij elke 3000 kilometer een additief toe te voegen voor het tanken. Wanneer je weinig gebruik maakt van het voertuig of hier voornamelijk korte stukken in rijdt met een lage motorbelasting, dan kunnen additieven helpen om je motor en andere delen schoon te houden. Een vervuilde motor kan namelijk leiden tot een hoger brandstof verbruik, verminderde motorprestaties en ongewone rookontwikkeling.

Petrol Treatment

Kroon Oil Petrol Treatment

De Petrol Treatment van Kroon Oil is reinigend additief om toe te voegen aan de benzine. Hierdoor wordt het gehele brandstofsysteem gereinigd. Het zorgt voor schonere uitlaatgassen en optimaliseert het brandstofgebruik. Tevens zorgt de Petrol Treatment voor verbetering in de verbranding en prestaties van de motor.

 

 

Kroon Oil Diesel Treatment

De Diesel Treatment van Kroon Oil is een additief met een reinigende werking dat zorgt voor een lager brandstofverbruik én schonere uitlaatgassen. Ook de Diesel Treatment is een additief dat het gehele brandstofsysteem reinigt.

 

 

 

 

 

 

Bekijk hieronder het volledig additieven assortiment: