Afgewerkte olie afvoeren


Afgewerkte olie afvoeren is onderhevig aan strenge wetgeving. Voor haar klanten wil Overweg Olie wel regelen dat de afgewerkte olie professioneel wordt opgehaald. Het tarief voor afgewerkte olie afvoeren, is uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid die je afvoert.

 

Werkwijze afgewerkte olie afvoeren

Afgewerkte olie kan o.a. bestaan uit verlopen olie, oude motorolie of smeerolie. Het afvoeren ervan moet voldoen aan strenge wetgeving en deze procedures en voorschriften gelden met name voor afgewerkte olie afvoeren vanuit instellingen en bedrijven. Overweg Olie werkt samen met professionele bedrijven, die specialist zijn op het gebied van inzamelen en milieuverantwoord recyclen van afgewerkte olie, boorolie, transformatorolie en oliehoudend afval. Deze bedrijven halen de afgewerkte olie bij je op en ze voeren het af conform de wettelijke voorschriften met betrekking tot afgewerkte olie afvoeren.

 

Verwerking afgewerkte olie

De bedrijven die voor ons de afgewerkte olie afvoeren, werken samen met specialistische verwerkers die de ingezamelde olie zoveel mogelijk voor hergebruik geschikt maken. Er zijn verschillende mogelijkheden voor recycling van afgewerkte olie. In veel gevallen is het mogelijk de afgewerkte olie te verfijnen om daarna te gebruiken als basismateriaal voor smeerolie. Dit proces is vergelijkbaar met het raffineren van ruwe olie. Het resultaat is dat de opnieuw geraffineerde olie een dermate hoge kwaliteit heeft, dat het zelfs gebruikt kan worden conform olie van de eerste persing. Als deze vorm van recycling niet mogelijk is, dan wordt de afgewerkte olie verbrand om daarmee energie op te wekken. Grote industriële ketels verbranden op efficiënte wijze de afgewerkte olie met een minimum aan vervuiling. Op kleinere schaal kunnen kleine hoeveelheden afgewerkte olie worden verbrand in speciaal ontworpen kachels om uiteindelijk ruimtes te verwarmen voor kleine bedrijven. Als je onze partners jouw afgewerkte olie professioneel laat afvoeren, lever je dus ook nog eens een mooie bijdrage aan het milieu!

Contact opnemen met Overweg Olie

Wil je dat Overweg Olie ervoor zorgt dat de afgewerkte olie zorgvuldig en conform de bijbehorende voorschriften wordt afgevoerd? Neem dan contact met ons. Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur op 0572-363 890. Mailen kan ook via info@overweg-olie.nl. Wij helpen je graag verder!