De vernieuwde werkplaats handzeep van Overweg Olie

 

Mensen die werken in autogarages en in de machinebouw komen regelmatig in aanraking met industriële vervuilingen zoals oliën, vet, roest, bitumen en andere sterk hechtende smeermiddelen die zeer moeilijk te verwijderen zijn met standaard zeepschuim of vloeibare zeep. Veel industriële zeepdispensers werken met een microplastics korrels, vanwege de schurende werking.

 

Deze toegevoegde microplastic korrels zijn klein en soms onzichtbaar voor het blote oog en bestaan uit kleine vaste kunststofdeeltjes. Vroeg of laat komen deze deeltjes via regen- en afvalwater  in rivieren en zeeën terecht. Dit komt doordat deze deeltjes zo klein zijn, dat het voor een rioolwaterzuiveringsinstallatie niet mogelijk om alle kleine deeltjes volledig te filteren. De microplastics worden opgenomen in het weefsel van bijvoorbeeld vissen en bereiken zo de menselijke voedselketen.

 

Door de schuurkorrel te vervangen voor een natuurlijke korrel, namelijk een maiskorrel. Dit maakt de handzeep een milieu- en huidvriendelijker alternatief voor alle bedrijven die een industrie zeep nodig hebben. Deze maiskorrel die hiervoor gebruikt wordt is groter en ronder dan de kunststofkorrel. De lichte olie die wordt afgegeven zorgt voor een hydraterende werking op de huid.

 

 

Toepassing:

De Overweg Olie Werkplaats Handzeep is universeel inzetbaar in de industrie waar industriele vervuilingen zoasl olie, vet, smeermiddelen, stof, graniet, metaalstof, bitumen of inkt, moeiteloos kunnen worden verwijderd van de handen en onderarmen. De toegevoegde schuren de vervuiling los van de huid, maar zullen door de structuur de huid niet beschadigen.

 

 

Gebruiksaanwijzing:

De Overweg Handzeep kan, in tegenstelling tot veel andere handreinigers, op zowel natte als droge handen gebruikt worden. Neem de gewenste hoeveelheid, wrijf de handreiniger goed in totdat het vuil losweekt. 

 

 

Ingrediënten:

Aqua, Zea Mays Cob Meal, Sodium Laureth Sulfate, Oleic Acid, Trideceth-5, PEG-4 Rapeseedamide, Acrylates Copolymer, Titanium Dioxide / CI77891, Collulose Gum, Parfum, Xanthan Gum, Sodium Sulfate, Limonene, 2-Bromo-2-nitropan-1,3-doil, Sodium Chloride, Benzyl Alcohol, Citral, Linalool, Diethylhexyl Sodium Sulfosuccinate, Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Silver Chloride, Methylisothiazolinone