Het belang van tijdig doorsmeren bij machines

 

Werktuigen moeten een zo lang mogelijke levensduur hebben. Daarom is het belangrijk dat storingen, breuken en slijtages zoveel mogelijk wordt voorkomen. Onderhoud aan machines zorgt voor het beperken van slijtage aan het werktuig en bijbehorende onderdelen. Hiervoor kunnen onder andere vetten worden gebruikt.

 

Door het gebruik van smeermiddelen wordt de wrijving van onderdelen van werktuigen beperkt. Dit zorgt voor vermindering van slijtage en machines kunnen langer worden gebruikt. Belangrijk is dat de onderdelen die met elkaar in contact komen, voorzien kunnen worden van voldoende smering. Ook moeten de onderdelen van de machine die met elkaar in contact komen van elkaar worden gescheiden door een dunne laag vloeistof of vet toe te voegen. Hierdoor treedt er wrijving op in de vloeistof. Door deze wrijving is de weerstand veel lager wanneer metalen onderdelen droog tegen elkaar worden aangewreven.

 

Wanneer er niets tegen het slijtageproces wordt gedaan, kunnen onderdelen van de machine dusdanig van vorm veranderen waardoor de machine niet meer goed loopt en in het ergste geval in zijn geheel vastloopt.

 

Overweg Olie beschikt over een breed assortiment aan doorsmeervetten van het merk Kroon Oil dat toegepast kan worden voor industriële, landbouw, grondverzet en bosbouwtoepassingen. 

 

Kroon-Oil Universal Grease ST Q7

De Kroon Oil Universal Grease ST Q7 is een groen gekleurd, universeel, langdradig vet. Gebaseerd op een lithium zeepverdikker en een minerale basisolie en zorgt door de toevoeging van een kleine hoeveelheid polymeren voor een goede hechting en een langdradige structuur.

 

 

 

 

 

 

 

Kroon-Oil Multi Purpose Lithep Grease EP 2

De Kroon-Oil Multi Purpose Lithep Grease EP 2 is gebaseerd op goed geraffineerde, hoge visceuze basisoliën met als verdikkingsmiddel een lithiumzeep en is te gebruiken voor de smering van onder andere lagers die te maken hebben met zware en stotende belastingen.

 

 

 

 

 

 

 

Kroon-Oil Caliplex HD Grease EP 2

De Kroon-Oil Caliplex HD Grease EP 2 is samengesteld uit een dikke basisolie met polymeren en een zeepbasis van het Lithium-Calcium type en geschikt voor zwaar belaste toepassingen.

 

 

 

 

 

 

 

Kroon-Oil MoS2 Grease EP2

De Kroon-Oil MoS2 Grease EP2 is een vet gebaseerd op goed geraffineerde basisoliën met een lithiumzeep als verdikkingsmiddel. Hieraan is Molybdeendisulfide aan toegevoegd. Dit vet kan gebruikt worden voor onder andere de smering van zwaarbelaste draaipunten en smeerpunten die moeilijk bereikbaar zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Kroon-Oil High Grade Grease HT Q9

De Kroon-OIl High Grade Grease HT Q9 is gebaseerd op een zeepbasis van het nieuwe Lithium-complex type en een minerale basisolie. Geschikt voor industriële- automotive toepassingen. Geschikt voor onder andere lageringen die worden blootgesteld aan zware belastingen en/of hogere temperaturen.

 

 

 

 

 

 

 

Kroon-Oil Labora Grease

De Kroon-Oil Labora Grease is een hoogwaardig vet dat onder andere geschikt is voor zwaarbelaste lageringen van langzaam lopende en snel draaiende glij- en kogellagers in de grondverzet, landbouwmechanisatie en industrie. Tevens is dit vet geschikt waar zeer lange standtijden gewenst zijn.

 

 

 

 

 

 

Bekijk hieronder het gehele assortiment hoogkwalitatieve vetten van onder andere Kroon-Oil, Castrol en Mobil!