Welke motorolie voor mijn Audi?

Welke motorolie in BMW

Wil je motorolie kopen en vraag je je af ‘Welke motorolie voor mijn Audi?’ Dan heeft Overweg Olie het juiste antwoord! Ben je de gelukkige bestuurder van een Audi A1, Audi A2, Audi A3, Audi A4, Audi A5 of Audi A6? Of ben je de eigenaar van een Audi A7 of van de ultieme zakelijke auto, de Audi A8? Wellicht hou je van een sportiever model zoals een Audi TT in de Roadster of Coupé variant? Gaat je voorkeur uit naar een stoere SUV zoals een Audi A2, Audi Q3, Audi Q5 of een Audi Q7? Voor een uitstekende werking en prima onderhoud van de motor van jouw Audi is het erg belangrijk dat je de meest optimale motorolie gebruikt. En die vind je natuurlijk bij Overweg Olie!


Wil je olie-advies op maat voor jouw Audi? Maak dan gebruik van onze kentekenzoeker. Voer je kenteken in en je ziet meteen welk product het beste past bij jouw voertuig. Overweg Olie: Altijd de juiste olie tegen een lage prijs per liter!


Lees meer ...


Meest verkocht voor Audi:

heeft u vragen of advies nodig?

Bram helpt u graag verder. Stuur ons een bericht of bel ons. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00.

Stuur bericht 0572 363 890

Welke viscositeit is geschikt voor mijn Audi?

Viscositeit geeft de stroperigheid van olie aan bij een bepaalde temperatuur. Bij olie met de viscositeit OW20 geeft het eerste cijfer (in dit voorbeeld 0) de viscositeit aan bij een lage temperatuur. Hoe lager het eerste cijfer, des te gemakkelijker maakt de motor een koude start. De letter W staat voor winter. Het laatste getal (in dit voorbeeld 20) geeft de viscositeit aan bij een warmgedraaide motor. Hoe hoger dit getal, hoe dikker de olie. 

Olie verversen

Wie zuinig is op zijn Audi controleert regelmatig het oliepeil en zorgt voor tijdig olie verversen. Of je nou op diesel of benzine rijdt, door te weinig of vervuilde motorolie gaan de prestaties van jouw Audi achteruit. Hoeveel olie en hoe vaak olie verversen noodzakelijk is, is afhankelijk van het type Audi en het aantal gereden kilometers. In ieder geval is het niet aan te raden de olie langer dan een jaar te gebruiken. In het instructieboekje van je Audi zie je hoe vaak je de olie het beste kunt verversen.  

 

‘Wie zuinig is op zijn Audi controleert regelmatig het oliepeil en zorgt voor tijdig olie verversen’