Welke motorolie voor mijn BMW?

Welke motorolie in BMWBMW. Er zijn weing merken die zo tot de verbeelding spreken. Maar waar staat de afkorting BMW eigenlijk voor? Bayerische Motoren Werke.
In het Nederlands: Beierse Motorfabrieken. Zoek je olie voor je BMW? Dan heeft Overweg Olie het juiste antwoord. Rij je in een BMW 1 serie,  BMW 2 serie, BMW 3 serie, BMW 4 serie, BMW 5 serie, BMW 6 serie of wellicht in een BMW 7 serie? Of wil je een BMW kopen uit een van de volgende series: BMW X1, BMW X2, BMW X3, BMW X4, BMW X5, BMW X6, BMW i3 of BMW i8? Of misschien staat er wel een andere BMW voor je deur, zoals een BMW 225xe, BMW 330e, BMW 530e, BMW 740e, BMW M2, BMW M3, BMW M4, BMW M5 of een BMW M6? Voor een uitstekende werking en prima onderhoud van de motor van jouw BMW is het erg belangrijk dat je de meest optimale motorolie gebruikt.


Wil je olie-advies op maat voor jouw BMW? Maak dan gebruik van onze kentekenzoeker. Voer je kenteken in en je ziet meteen welk product het beste past bij jouw voertuig. Overweg Olie: Altijd de juiste olie tegen een lage prijs per liter!


Lees meer ...

Check direct welke olie je nodig hebt

Meest verkocht voor BMW:

Wanneer olie verversen?

Heeft jouw BMW olie uit de longlife categorie nodig, dan is het olie verversen niet noodzakelijk op een vast moment. Een longlife BMW is namelijk voorzien van tal van sensoren die de kwaliteit van de olie bewaken en waarschuwen als het tijd wordt om te verversen. Bij een BMW die niet tot de longlife categorie behoort, is olie verversen noodzakelijk op een vast moment, bijvoorbeeld na elke 30.000 km. In het instructieboekje staat of jouw BMW valt onder de longlife categorie.

 

BMW Longlife

Uiteraard hebben wij ook olie die voldoen aan de bekende BMW Longlife-01, BMW Longlife-04 en BMW Longlife-12 FE specificaties .

Laatst genoemde zit bijvoorbeeld op onze Presteza LL-12-FE, terwijl onze Kroon Oil Presteza MSP 5W-30 en Kroon Oil Helar SP LL-03 5W-30 voldoen aan de Longlife-04 specifiatie van BMW.

 

Wil je olie-advies op maat voor jouw BMW? Maak dan gebruik van onze kentekenzoeker op deze pagina. Voer je kenteken in en je ziet meteen welk product het beste past bij jouw BMW. Overweg Olie: Altijd de juiste olie tegen een lage prijs per liter! 

 

Welke viscositeit is geschikt voor mijn BMW?

Viscositeit geeft de stroperigheid van olie aan bij een bepaalde temperatuur. Bij olie met de viscositeit 5W30 geeft het eerste cijfer (in dit voorbeeld 5) de viscositeit aan bij een lage temperatuur. Hoe lager het eerste cijfer, des te gemakkelijker maakt de motor een koude start. De letter W staat voor winter. Het laatste getal (in dit voorbeeld 30) geeft de viscositeit aan bij een warmgedraaide motor. Hoe hoger dit getal, hoe dikker de olie. 

 

‘Overweg Olie heeft olie olie die voldoet aan de bekende BMW Longlife-01, BMW Longlife-04 en BMW Longlife-12 FE specificaties ’

Wij versturen met

Overweg Olie verzend met DHL

Betaalwijzen

Bij Overweg Olie kan je betalen met iDeal, PayPal of Creditcard

Officiële Dealer

Overweg Olie is dealer van Kroon Oil

Social media

  • Betaal bij Overweg Olie met iDeal
  • Betaal bij Overweg Olie met PayPal
  • Betaal bij Overweg Olie met MasterCard
  • Betaal bij Overweg Olie met Visa
  • Overweg Olie verzend met PostNL
  • Overweg Olie verzend met DHL

Kotterstraat 20, 8102 HZ Raalte


Volg Overweg Olie

Volg Overweg Olie op Facebook Volg Overweg Olie op YouTube

  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren
  • Persoonlijk en snel advies
Stel Overweg Olie je vraag

Stel je vraag

Geef je mening over Overweg Olie

Geef je mening