Welke motorolie voor mijn Citroën?

Welke motorolie in CitroenWil je motorolie kopen en vraag je je af ‘Welke motorolie voor mijn Citroën?’ Dan heeft Overweg Olie het juiste antwoord. Rij je in een Citroën C-Zero, Citroën C1, Citroën C3 of een Citroën C3 Aircross? Of ben je de gelukkige eigenaar van een Citroën C4, Citroën C4 Cactus, Citroën C4 SpaceTourer, Citroën Picasso of Citroën Berlingo Multispace? Wellicht rij je nog in een authentieke Citroën 2CV, Citroën AX of Citroën BX? Voor een uitstekende werking en prima onderhoud van de motor van jouw Citroën is het erg belangrijk dat je de meest optimale motorolie gebruikt. En die vind je natuurlijk bij Overweg Olie!


Wil je olie-advies op maat voor jouw Citroën? Maak dan gebruik van onze kentekenzoeker op deze pagina. Voer je kenteken in en je ziet meteen welk product het beste past bij jouw Citroën. Overweg Olie: Altijd de juiste olie tegen een lage prijs per liter!


Lees meer ...


Meest verkocht voor Citroën:

heeft u vragen of advies nodig?

Bram helpt u graag verder. Stuur ons een bericht of bel ons. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00.

Stuur bericht 0572 363 890

Welke viscositeit is geschikt voor jouw Citroën?

Viscositeit geeft de stroperigheid van olie aan bij een bepaalde temperatuur. Bij olie met de viscositeit OW30 geeft het eerste cijfer (in dit voorbeeld 0) de viscositeit aan bij een lage temperatuur. Hoe lager het eerste cijfer, des te gemakkelijker maakt de motor een koude start. De letter W staat voor winter. Het laatste getal (in dit voorbeeld 30) geeft de viscositeit aan bij een warmgedraaide motor. Hoe hoger dit getal, hoe dikker de olie. Voor een Citroën is motorolie met een viscositeit van 0W30, 0W40, 5W30, 5W40 of 10W40 het meest geschikt. Voor de oudere modellen van Citroën adviseren we motorolie met een viscositeit van 15W40 of 20W50.

Olie verversen

Wie zuinig is op zijn Citroën controleert ongeveer elke 1.000 kilometer het oliepeil en zorgt voor tijdig olie verversen. Of je nou op diesel of benzine rijdt, door te weinig of vervuilde motorolie gaan de prestaties van jouw Citroën achteruit. Hoeveel olie en hoe vaak olie verversen noodzakelijk is, is afhankelijk van het type Citroën en het aantal gereden kilometers. Vooral bij oudere Citroëns is regelmatig olie peilen essentieel, want deze auto’s verbruiken aanzienlijk meer olie.

 

‘Wie zuinig is op zijn Citroën controleert elke 1.000 kilometer het oliepeil en zorgt voor tijdig olie verversen’