Welke motorolie voor mijn Fiat?

Motorolie voor mijn fiatOp de vraag ‘Welke motorolie voor mijn Fiat?’ heeft Overweg Olie het juiste antwoord. Rij je in een Fiat 500, Fiat Panda, Fiat Punto of een Fiat Tipo? Of staat er voor jouw deur een Fiat Doblo, Fiat Talento, Fiat Ducato of wellicht een Fiat 124 Spider? Draait de motor van jouw Fiat op benzine of op diesel, rij je in een SW of een SUV, het is erg belangrijk dat je bij het motorolie kopen de meest optimale motorolie kiest.


Wil je olie-advies op maat voor jouw Fiat? Maak dan gebruik van onze kentekenzoeker. Voer je kenteken in en je ziet meteen welk product het beste past bij jouw voertuig. Overweg Olie: Altijd de juiste olie tegen een lage prijs per liter!


Lees meer ...


Meest verkocht voor Fiat:

heeft u vragen of advies nodig?

Bram helpt u graag verder. Stuur ons een bericht of bel ons. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00.

Stuur bericht 0572 363 890


Welke olie voor mijn Fiat?

Voor een Fiat is motorolie met een viscositeit van 0W30, 5W30 of 5W40 het meest geschikt. Viscositeit geeft de stroperigheid van olie aan bij een bepaalde temperatuur. Bij olie met de viscositeit OW30 geeft het eerste cijfer (in dit voorbeeld 0) de viscositeit aan bij een lage temperatuur. Hoe lager het eerste cijfer, des te gemakkelijker maakt de motor een koude start. De letter W staat voor winter. Het laatste getal (in dit voorbeeld 30) geeft de viscositeit aan bij een warmgedraaide motor. Hoe hoger dit getal, hoe dikker de olie.


Wanneer olie verversen?

Wie zuinig op zijn Fiat is, controleert regelmatig het oliepeil en zorgt voor tijdig olie bijvullen of olie verversen. Door te weinig of vervuilde motorolie gaan de prestaties van je Fiat namelijk achteruit en bovendien kan dit schade aan de motor veroorzaken.
Hoe vaak olie verversen noodzakelijk is, is afhankelijk van het type Fiat en het aantal gereden kilometers. In het instructieboekje van je auto staat hoe vaak je de olie het beste kunt verversen.

‘Wie zuinig op zijn Fiat is, zorgt voor tijdig olie bijvullen of olie verversen’