Welke motorolie voor mijn Ford?

Vraag je jezelf af: Welke motorolie voor mijn Ford? Dan heeft Overweg Olie het juiste antwoord. Rij je in een Ford Ka, een Ka+ (Ford Ka Plus), een Ford Fiesta, een Ford Focus, een Ford Mondeo of Ford Galaxy of wil je motorolie kopen voor je Ford B-Max, Ford C-Max of zijn grote broer de Ford S-Max? Wat te denken van een mooie Ford Kuga of een Ford Edge? Of beschik je over een ruime Ford bestelwagen of een Ford bestelbusje. Denk hierbij aan een Ford Transit Courier, Transit Connect, Ford Transit Custom, of een reguliere Ford Transit? Voor een uitstekende werking en prima onderhoud van de motor van jouw Ford is het erg belangrijk dat je de meest optimale motorolie gebruikt. 


Wil je olie-advies op maat voor jouw Ford? Maak dan gebruik van onze kentekenzoeker. Voer je kenteken in en je ziet meteen welke olie het meest geschikt is voor jouw auto.


Lees meer ...

Check direct welke olie je nodig hebt

Meest verkocht voor Ford:


Zelf je motorolie bijvullen of verversen

Wie zuinig op zijn Ford is, controleert regelmatig het oliepeil en zorgt voor tijdig olie bijvullen of olie verversen. Als het lampje op je dashbord brandt is het tijd je olie bij te vullen. Olie bijvullen doe je met een koude motor en op een vlakke ondergrond. De peilstok zal aangeven dat het minimale oliepeil is bereikt en dat de olie moet worden bijgevuld. In het instructieboekje staat hoe vaak de olie van jouw Ford moet worden ververst.

Wie zuinig is op zijn of haar Ford, zorgt voor tijdig olie bijvullen of olie verversen!

Welke viscositeit is geschikt voor mijn Ford?

Viscositeit geeft de stroperigheid van olie aan bij een bepaalde temperatuur. Bij olie met de viscositeit 5W30 geeft het eerste cijfer (in dit voorbeeld 5) de viscositeit aan bij een lage temperatuur. Hoe lager het eerste cijfer, des te gemakkelijker maakt de motor een koude start. De letter W staat voor winter. Het laatste getal (in dit voorbeeld 30) geeft de viscositeit aan bij een warmgedraaide motor. Hoe hoger dit getal, hoe dikker de olie. Voor een Ford is motorolie met een viscositeit van 5W20 of 5W30 het meest geschikt.


Wij versturen met

Overweg Olie verzend met DHL

Betaalwijzen

Bij Overweg Olie kan je betalen met iDeal, PayPal of Creditcard

Officiële Dealer

Overweg Olie is dealer van Kroon Oil

Social media

  • Betaal bij Overweg Olie met iDeal
  • Betaal bij Overweg Olie met PayPal
  • Betaal bij Overweg Olie met MasterCard
  • Betaal bij Overweg Olie met Visa
  • Overweg Olie verzend met PostNL
  • Overweg Olie verzend met DHL

Kotterstraat 20, 8102 HZ Raalte


Volg Overweg Olie

Volg Overweg Olie op Facebook Volg Overweg Olie op YouTube

  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren
  • Persoonlijk en snel advies
Stel Overweg Olie je vraag

Stel je vraag

Geef je mening over Overweg Olie

Geef je mening