Welke motorolie voor mijn Kia?motorolie-kia.png

Welke motorolie voor mijn Kia? Vraag jij je dit af, dan heeft Overweg Olie het juiste antwoord. Rij je in een populaire Kia Picanto, Kia Rio, Kia Niro, Kia Sportage of Kia Stonic? Of ben je de trotse eigenaar van een Kia Venga, Kia ceed, Kia Carens, Kia Soul. Gaat je voorkeur uit naar een Kia Optima of Kia Sorento? Voor een goede werking en prima onderhoud van de motor van jouw Kia is het erg belangrijk dat je de meest optimale motorolie gebruikt. En die vind je natuurlijk bij Overweg Olie!


Wil je olie-advies op maat voor jouw Kia? Maak dan gebruik van onze kentekenzoeker. Voer je kenteken in en je ziet meteen welk product het beste past bij jouw voertuig. Overweg Olie: Altijd de juiste olie tegen een lage prijs per liter!


Lees meer ...


Meest verkocht voor Kia:

heeft u vragen of advies nodig?

Bram helpt u graag verder. Stuur ons een bericht of bel ons. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00.

Stuur bericht 0572 363 890

Welke viscositeit is geschikt voor mijn Kia?

Viscositeit geeft de stroperigheid van olie aan bij een bepaalde temperatuur. Bij olie met de viscositeit OW20 geeft het eerste cijfer (in dit voorbeeld 0) de viscositeit aan bij een lage temperatuur. Hoe lager het eerste cijfer, des te gemakkelijker maakt de motor een koude start. De letter W staat voor winter. Het laatste getal (in dit voorbeeld 20) geeft de viscositeit aan bij een warmgedraaide motor. Hoe hoger dit getal, hoe dikker de olie. Voor een Kia is motorolie met een viscositeit van 0W20, 0W30, 5W20, 5W30 of 10W40 het meest geschikt. Voor de Turbo varianten adviseren we motorolie met een viscositeit van 15W40 of 20W50.

 

Wie zuinig is op zijn Kia controleert regelmatig het oliepeil en zorgt voor tijdig olie verversen

Olie verversen

Wie zuinig is op zijn Kia controleert regelmatig het oliepeil en zorgt voor tijdig olie verversen. Of je nou op diesel of benzine rijdt, door te weinig of vervuilde motorolie gaan de prestaties van jouw Kia achteruit. Hoeveel olie en hoe vaak olie verversen noodzakelijk is, is afhankelijk van het type Kia en het aantal gereden kilometers. In het instructieboekje van je auto zie je hoe vaak je de olie het beste kunt verversen.