Welke motorolie voor mijn Mazda?

mazda.pngZoek je olie voor je Mazda? Dan heeft Overweg Olie het juiste antwoord. Rij je in een Mazda 2, Mazda 3, Mazda 5 of Mazda 6, of wellicht een Mazda uit de MX of RX serie? Of ben je de gelukkige eigenaar van een stoere Mazda CX-3 of een Mazda CX-5? Of misschien staat er wel een andere Mazda voor je deur, zoals een praktisch onverwoestbare Mazda 121, Mazda 323, Mazda 626. Of heb je een Mazda Demio, Mazda Premacy of Mazda MPV op je oprit staan? Voor een uitstekende werking en prima onderhoud van de dieselmotor of benzinemotor van jouw Mazda is het erg belangrijk dat je de meest optimale motorolie gebruikt. 


Wil je olie-advies op maat voor jouw Mazda? Maak dan gebruik van onze kentekenzoeker. Voer je kenteken in en je ziet meteen welk product het beste past bij jouw voertuig. Overweg Olie: Altijd de juiste olie tegen een lage prijs per liter!


Lees meer ...

Check direct welke olie je nodig hebt

Meest verkocht voor Mazda:

Het oliepeil zelf controleren?

Het is verstanding je oliepeil regelmatig te controleren. Dit kun je eenvoudig zelf doen. Bevindt de olie zich onder de MIN markering op de peilstok, dan dien je de olie bij te vullen. Hoeveel olie je nodig hebt, is afhankelijk van het type Nissan. In het instructieboekje van je auto vind je de nodige informatie. 


Welke viscositeit is geschikt voor mijn Mazda?

Viscositeit geeft de stroperigheid van olie aan bij een bepaalde temperatuur. Bij olie met de viscositeit 5W30 geeft het eerste cijfer (in dit voorbeeld 5) de viscositeit aan bij een lage temperatuur. Hoe lager het eerste cijfer, des te gemakkelijker maakt de motor een koude start. De letter W staat voor winter. Het laatste getal (in dit voorbeeld 30) geeft de viscositeit aan bij een warmgedraaide motor. Hoe hoger dit getal, hoe dikker de olie. Voor een Mazda is motorolie met een viscositeit van 5W30 en 0W30 het meest geschikt.

 

Wie zuinig is op zijn Mazda controleert regelmatig het oliepeil en zorgt voor tijdig olie verversen

Wij versturen met

Overweg Olie verzend met DHL

Betaalwijzen

Bij Overweg Olie kan je betalen met iDeal, PayPal of Creditcard

Officiële Dealer

Overweg Olie is dealer van Kroon Oil

Social media

  • Betaal bij Overweg Olie met iDeal
  • Betaal bij Overweg Olie met PayPal
  • Betaal bij Overweg Olie met MasterCard
  • Betaal bij Overweg Olie met Visa
  • Overweg Olie verzend met PostNL
  • Overweg Olie verzend met DHL

Kotterstraat 20, 8102 HZ Raalte


Volg Overweg Olie

Volg Overweg Olie op Facebook Volg Overweg Olie op YouTube

  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren
  • Persoonlijk en snel advies
Stel Overweg Olie je vraag

Stel je vraag

Geef je mening over Overweg Olie

Geef je mening