Welke motorolie voor mijn Opel?

Welke motorolie in OpelOverweg Olie heeft het juiste antwoord op de vraag ‘Welke motorolie voor mijn Opel?’. Rij je in een Opel Karl, Opel Adam, Opel Agila, Opel Antara, Opel Ascona, Opel Corsa, Opel Astra of Opel Zafira? Of staat er op jouw oprit een Opel Cascada, Opel Insignia of wellicht een Opel Mokka X, Opel Crossland X of een Opel Grandland X? Of je nu op diesel of op benzine rijdt, voor een uitstekende werking en prima onderhoud van jouw Opel motor is het erg belangrijk dat je de meest optimale motorolie kiest. En de juiste motorolie koop je uiteraard bij Overweg Olie!

Wil je olie-advies op maat voor jouw Opel? Maak dan gebruik van onze kentekenzoeker op deze pagina. Voer je kenteken in en je ziet meteen welk product het beste past bij jouw Opel. Overweg Olie: Altijd de juiste olie tegen een lage prijs per liter!iest. En dat doe je uiteraard bij Overweg Olie!


Lees meer ...


Meest verkocht voor Opel:

heeft u vragen of advies nodig?

Bram helpt u graag verder. Stuur ons een bericht of bel ons. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00.

Stuur bericht 0572 363 890

Wanneer olie verversen?

Wie zuinig op zijn Opel is, controleert regelmatig het oliepeil en zorgt voor tijdig olie verversen. Door te weinig of vervuilde motorolie gaan de prestaties van je Opel namelijk achteruit en bovendien kan dit schade aan de motor veroorzaken. Hoe vaak olie verversen noodzakelijk is, is afhankelijk van het type Opel en het aantal gereden kilometers. In het instructieboekje van je auto staat hoe vaak je de olie het beste kunt verversen.


Als in het display van jouw Opel de melding ‘Motorolie spoedig verversen’ verschijnt, dan is het de hoogste tijd voor onderhoud. Ga niet zomaar olie bijvullen, maar controleer altijd eerst het oliepeil. Meestal zit er namelijk voldoende olie in de motor en te veel motorolie geeft problemen. De motor kan bijvoorbeeld afslaan of stotteren en er komt vaak blauwe rook uit de uitlaat. Is het ernstig, dan moet jouw Opel zelfs worden afgesleept omdat verder rijden niet meer mogelijk is.

‘Ook te veel motorolie in de motor van jouw Opel kan problemen geven. Controleer dus altijd eerst het oliepeil!’

Welke viscositeit is geschikt voor mijn Opel?

Viscositeit geeft de stroperigheid van olie aan bij een bepaalde temperatuur. Bij olie met de viscositeit OW40 geeft het eerste cijfer (in dit voorbeeld 0) de viscositeit aan bij een lage temperatuur. Hoe lager het eerste cijfer, des te gemakkelijker maakt de motor een koude start. De letter W staat voor winter. Het laatste getal (in dit voorbeeld 40) geeft de viscositeit aan bij een warmgedraaide motor. Hoe hoger dit getal, hoe dikker de olie. Voor een Opel is motorolie met een viscositeit van 5W30, 0W40, 5W40 of 10W40 het meest geschikt. Voor de Turbo varianten adviseren we motorolie met een viscositeit van 20W50.