Welke motorolie voor mijn Peugeot?

Welke motorolie in PeugeotIs jouw vraag ‘Welke motorolie voor mijn Peugeot?’. Dan heeft Overweg Olie het juiste antwoord. Rij je in een Peugeot 107, Peugeot 108, Peugeot 206, Peugeot 207, Peugeot 208 of Peugeot 308 of wil je motorolie kopen voor jouw Peugeot 2008 SUV, Peugeot 308 Berline, Peugeot 308 SW of Peugeot 508 Berline? Of misschien staat er wel een SUV voor je deur, zoals een Peugeot 2008, Peugeot 3008 of Peugeot 5008? Voor een uitstekende werking en prima onderhoud van de motor van jouw Peugeot is het erg belangrijk dat je de meest optimale motorolie gebruikt. En die vind je natuurlijk bij Overweg Olie! 


Wil je olie-advies op maat voor jouw Peugeot? Maak dan gebruik van onze kentekenzoeker. Voer je kenteken in en je ziet meteen welk product het beste past bij jouw voertuig. Overweg Olie: Altijd de juiste olie tegen een lage prijs per liter!


Lees meer ...


Meest verkocht voor peugeot:

heeft u vragen of advies nodig?

Bram helpt u graag verder. Stuur ons een bericht of bel ons. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00.

Stuur bericht 0572 363 890

Strenge eisen motorolie van Peugeot

Laat de motorolie van jouw Peugeot regelmatig verversen door olie die aan de Peugeot-normen voldoet. Dan weet je zeker dat de motor en het uitlaatsysteem van jouw auto lang meegaan. Peugeot stelt namelijk hogere eisen aan motoroliën dan de Europese normen. Deze strengere normen garanderen een doeltreffend onderhoud en een langere levensduur van jouw Peugeot. In het instructieboekje staat hoe vaak de olie van jouw Peugeot moet worden ververst.

‘Peugeot stelt hogere eisen aan motorolie dan de Europese normen’

Welke viscositeit is geschikt voor mijn Peugeot?

Viscositeit geeft de stroperigheid van olie aan bij een bepaalde temperatuur. Bij olie met de viscositeit 5W40 geeft het eerste cijfer (in dit voorbeeld 5) de viscositeit aan bij een lage temperatuur. Hoe lager het eerste cijfer, des te gemakkelijker maakt de motor een koude start. De letter W staat voor winter. Het laatste getal (in dit voorbeeld 40) geeft de viscositeit aan bij een warmgedraaide motor. Hoe hoger dit getal, hoe dikker de olie. Voor een Peugeot is motorolie met een viscositeit van 0W30, 5W30, 5W40, 0W40 of 10W40 het meest geschikt.