Welke motorolie voor mijn Renault?

Welke motorolie in RenaultOverweg Olie heeft het juiste antwoord op de vraag ‘Welke motorolie voor mijn Renault?’. Rij je in een Renault Twingo, Renault Clio, Renault Captur, Renault Kadjar of een Renault Megane? Of staat er op jouw oprit een Renault Scénic, Renault Talisman, Renault Koleos of een Renault Espace? Voor een uitstekende werking en prima onderhoud van jouw Renault motor is het erg belangrijk dat je bij het motorolie kopen de meest optimale motorolie kiest.


Wil je olie-advies op maat voor jouw Renault? Maak dan gebruik van onze kentekenzoeker op deze pagina. Voer je kenteken in en je ziet meteen welk product het beste past bij jouw Renault. Overweg Olie: Altijd de juiste olie tegen een lage prijs per liter!


Lees meer ...


Meest verkocht voor Renault:

heeft u vragen of advies nodig?

Bram helpt u graag verder. Stuur ons een bericht of bel ons. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00.

Stuur bericht 0572 363 890

Het oliepeil controleren is niet ingewikkeld

Doe dit altijd met een koude of afgekoelde motor en zorg er ook voor dat de auto vlak staat. Haal de peilstok uit het motorblok en veeg de peilstok met een doek droog. Steek daarna de peilstok opnieuw in het motorblok, haal het er weer uit en bekijk het niveau van de olie. Zit de olie tussen het minimum en maximum, dan is het oliepeil in orde. Als het oliepeil lager staat, dan is het de hoogste tijd om olie aan te vullen of geheel te verversen.

 

Prestaties

Wie zuinig op zijn Renault is, controleert regelmatig het oliepeil en zorgt voor tijdig olie verversen. Door te weinig of vervuilde motorolie gaan de prestaties van je Renault namelijk achteruit en bovendien kan dit schade aan de motor veroorzaken.Hoe vaak olie verversen noodzakelijk is, is afhankelijk van het type Renault en het aantal gereden kilometers. In het instructieboekje van je auto staat hoe vaak je de olie het beste kunt verversen.

 

‘Hoe vaak olie verversen noodzakelijk is, is afhankelijk van het type Renault en het aantal gereden kilometers’