Welke motorolie voor mijn Seat?

Overweg Olie heeft het juiste antwoord op de vraag Welke motorolie voor mijn Seat?. Rij je in een Seat Ibiza, Seat Leon, Seat Cordoba, Seat Arosa of Seat Altea, is het een diesel of benzine auto? Een 1.2, 1.4, 1.6, 1.8, 1.9 of 2.0, een tdi of tsi? Of staat er op jouw oprit een Seat Toledo, Seat Alhambra, of een Seat Exeo? Voor een uitstekende werking en prima onderhoud van jouw Seat motor is het erg belangrijk dat je bij het motorolie kopen de meest optimale motorolie kiest.


Wil je olie-advies op maat voor jouw Seat? Maak dan gebruik van onze kentekenzoeker. Voer je kenteken in en je ziet meteen welk product het beste past bij jouw voertuig. Overweg Olie: Altijd de juiste olie tegen een lage prijs per liter!


Lees meer ...


Meest verkocht voor Seat:

heeft u vragen of advies nodig?

Bram helpt u graag verder. Stuur ons een bericht of bel ons. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00.

Stuur bericht 0572 363 890

Zelf het oliepeil controleren

Doe dit altijd met een koude of afgekoelde motor en zorg er ook voor dat de auto vlak staat. Haal de peilstok uit het motorblok en veeg de peilstok met een doek droog. Steek daarna de peilstok opnieuw in het motorblok, haal het er weer uit en bekijk het niveau van de olie. Zit de olie tussen het minimum en maximum, dan is het oliepeil in orde. Als het oliepeil lager staat, dan is het de hoogste tijd om olie aan te vullen of geheel te verversen.

Prestaties van je Seat

Wie zuinig op zijn Seat is, controleert regelmatig het oliepeil en zorgt voor tijdig olie verversen. Door te weinig of vervuilde motorolie gaan de prestaties van je Seat namelijk achteruit en bovendien kan dit schade aan de motor veroorzaken.

 

Hoe vaak olie verversen noodzakelijk is, is afhankelijk van het type Seat en het aantal gereden kilometers