Welke motorolie voor mijn Skoda?

Welke motorolie voor mijn Skoda? Is dat een vraag die je je stelt? Dan heeft Overweg Olie het juiste antwoord. Ben je een blije rijder in een Skoda Citigo, Skoda Fabia, Skoda Rapid Spaceback, Skoda Octavia of de ruime Skoda Superb? Of ben je de gelukkige eigenaar van een Skoda Karoq? Of diens grote broer, de stoere Kodiaq? Voor een uitstekende werking en prima onderhoud van de motor van jouw Skoda is het erg belangrijk dat je de meest optimale motorolie gebruikt. En die vind je natuurlijk bij Overweg Olie!


Wil je olie-advies op maat voor jouw Skoda? Maak dan gebruik van onze kentekenzoeker op deze pagina. Voer je kenteken in en je ziet meteen welk product het beste past bij jouw Skoda. Overweg Olie: Altijd de juiste olie tegen een lage prijs per liter!


Lees meer ...


Meest verkocht voor Skoda:

heeft u vragen of advies nodig?

Bram helpt u graag verder. Stuur ons een bericht of bel ons. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00.

Stuur bericht 0572 363 890

Welke viscositeit is geschikt voor mijn Skoda?

Viscositeit geeft de stroperigheid van olie aan bij een bepaalde temperatuur. Bij olie met de viscositeit OW20 geeft het eerste cijfer (in dit voorbeeld 0) de viscositeit aan bij een lage temperatuur. Hoe lager het eerste cijfer, des te gemakkelijker maakt de motor een koude start. De letter W staat voor winter. Het laatste getal (in dit voorbeeld 20) geeft de viscositeit aan bij een warmgedraaide motor. Hoe hoger dit getal, hoe dikker de olie.

Olie verversen

Wie zuinig is op zijn Skoda controleert regelmatig het oliepeil en zorgt voor tijdig olie verversen. Of je nou op diesel of benzine rijdt, door te weinig of vervuilde motorolie gaan de prestaties van jouw Skoda achteruit. Hoeveel olie en hoe vaak olie verversen noodzakelijk is, is afhankelijk van het type Skoda en het aantal gereden kilometers. In het instructieboekje van je auto zie je hoe vaak je de olie het beste kunt verversen.  

 

Wie zuinig is op zijn Skoda controleert regelmatig het oliepeil en zorgt voor tijdig olie verversen