Welke motorolie voor mijn Toyota?

Welke motorolie in ToyotaWil je motorolie kopen en vraag je je af ‘Welke motorolie voor mijn Toyota?’ Dan heeft Overweg Olie het juiste antwoord. Ben je een blije rijder in een Toyota Aygo, Toyota Yaris, Toyota Auris, Toyota Prius of Toyota Mirai? Of ben je de gelukkige eigenaar van een Toyota Verso, Toyota Avensis,  Toyota C-HR, Toyota GT 86 of een Toyota RAV4? Voor een uitstekende werking en prima onderhoud van de motor van jouw Toyota is het erg belangrijk dat je de meest optimale motorolie gebruikt. En die vind je natuurlijk bij Overweg Olie!


Wil je olie-advies op maat voor jouw Toyota? Maak dan gebruik van onze kentekenzoeker. Voer je kenteken in en je ziet meteen welk product het beste past bij jouw voertuig. Overweg Olie: Altijd de juiste olie tegen een lage prijs per liter!


Lees meer ...


Meest verkocht voor Toyota:

heeft u vragen of advies nodig?

Bram helpt u graag verder. Stuur ons een bericht of bel ons. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00.

Stuur bericht 0572 363 890

Welke viscositeit is geschikt voor mijn Toyota?

Viscositeit geeft de stroperigheid van olie aan bij een bepaalde temperatuur. Bij olie met de viscositeit OW20 geeft het eerste cijfer (in dit voorbeeld 0) de viscositeit aan bij een lage temperatuur. Hoe lager het eerste cijfer, des te gemakkelijker maakt de motor een koude start. De letter W staat voor winter. Het laatste getal (in dit voorbeeld 20) geeft de viscositeit aan bij een warmgedraaide motor. Hoe hoger dit getal, hoe dikker de olie. Voor een Toyota is motorolie met een viscositeit van 0W20, 0W30, 5W20, 5W30 of 10W40 het meest geschikt. Voor de Turbo varianten adviseren we motorolie met een viscositeit van 15W40 of 20W50.

 

Olie verversen

Wie zuinig is op zijn Toyota controleert regelmatig het oliepeil en zorgt voor tijdig olie verversen. Of je nou op diesel of benzine rijdt, door te weinig of vervuilde motorolie gaan de prestaties van jouw Toyota achteruit. Hoeveel olie en hoe vaak olie verversen noodzakelijk is, is afhankelijk van het type Toyota en het aantal gereden kilometers. In het instructieboekje van je auto zie je hoe vaak je de olie het beste kunt verversen. 

 

‘Wie zuinig is op zijn Toyota controleert regelmatig het oliepeil en zorgt voor tijdig olie verversen’