Welke motorolie voor mijn Volkswagen?

Welke motorolie in volkswagenOp de vraag ‘Welke motorolie voor mijn Volkswagen?’ heeft Overweg Olie het juiste antwoord. Rij je in een Volkswagen Up, VW Polo, VW Golf, VW Lupo of VW Beetle? Of ben je de gelukkige eigenaar van een VW Tiguan, VW Touran,  VW Passat, VW Arteon, VW Sharan of VW Touareg? Voor een uitstekende werking en prima onderhoud van de motor van jouw Volkswagen is het erg belangrijk dat je de meest optimale motorolie gebruikt.


Wil je olie-advies op maat voor jouw Volkswagen? Maak dan gebruik van onze kentekenzoeker. Voer je kenteken in en je ziet meteen welk product het beste past bij jouw Volkswagen. Overweg Olie: Altijd de juiste olie tegen een lage prijs per liter!


Lees meer ...

Check direct welke olie je nodig hebt

Meest verkocht voor Volkswagen:


Goedkeuringsnummers voor mijn Volkswagen

Volkswagen werkt met goedkeuringsnummers voor de kwaliteit van olie die gebruikt wordt in benzine- en dieselmotoren. Olie met een goedkeuringsnummer heeft een zeer omvangrijk testprogramma doorlopen en voldoet aan de strenge eisen van Volkswagen. Het goedkeuringsnummer van jouw Volkswagen staat in het instructieboekje.

‘Volkswagens in de longlife categorie zijn voorzien van tal van sensoren die de kwaliteit van de olie bewaken en waarschuwen als het tijd wordt om te verversen’

Olie voor Volkswagens uit de longlife categorie

Olie met goedkeuringsnummer VW 504 00 voor benzinemotoren en met nummer VW 507 00 voor dieselmotoren zijn voor Volkswagens uit de zogeheten longlife categorie. Longlife betekent dat het verwisselen van de olie niet meer noodzakelijk is op een vast moment, bijvoorbeeld bij elke 15.000 km. Volkswagens in de longlife categorie zijn namelijk voorzien van tal van sensoren die de kwaliteit van de olie bewaken en waarschuwen als het tijd wordt om te verversen. Olie met goedkeuringsnummers VW 504 00 en VW 507 00 hebben altijd een viscositeit van 5W30 of 0W30. Goedkeuringsnummers VW 503 00, VW 506 00 en VW 506 01 voor benzinemotoren zijn ook voor Volkswagens uit de longlife categorie maar dan voor auto’s zonder roetfilter. Olie met goedkeuringsnummers VW 503 00, VW 506 00 en VW 506 01 hebben altijd een viscositeit van 0W30.

 

Olie voor overige Volkswagens

Olie met goedkeuringsnummers VW 500 00, VW 502 00, VW 505 00 en VW 505.01 is voor overige Volkswagens die niet tot de longlife categorie behoren. Het verwisselen van de olie is voor deze voertuigen noodzakelijk op een vast moment, bijvoorbeeld na elke 15.000 km. Olie met goedkeuringsnummers VW 500 00 (deze is ook mogelijk in andere viscositeiten zoals 15W40, 10W40), VW 502 00, VW 505 00 en VW 505.01 hebben altijd een viscositeit van 5W40.


Wij versturen met

Overweg Olie verzend met DHL

Betaalwijzen

Bij Overweg Olie kan je betalen met iDeal, PayPal of Creditcard

Officiële Dealer

Overweg Olie is dealer van Kroon Oil

Social media

  • Betaal bij Overweg Olie met iDeal
  • Betaal bij Overweg Olie met PayPal
  • Betaal bij Overweg Olie met MasterCard
  • Betaal bij Overweg Olie met Visa
  • Overweg Olie verzend met PostNL
  • Overweg Olie verzend met DHL

Kotterstraat 20, 8102 HZ Raalte


Volg Overweg Olie

Volg Overweg Olie op Facebook Volg Overweg Olie op YouTube

  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren
  • Persoonlijk en snel advies
Stel Overweg Olie je vraag

Stel je vraag

Geef je mening over Overweg Olie

Geef je mening