Welke motorolie voor mijn motorfiets?

Zoek je motorolie voor je motorfiets? Overweg Olie weet als geen ander hoe belangrijk het is de juiste olie in je motorfiets te hebben. We zijn zelf ook fervent motorrijders en genieten volop van het gevoel van vrijheid dat motorrijden met zich meebrengt. Daarnaast is het ook nog eens een fijn vervoersmiddel om het fileleed enigszins te verzachten.

Olie advies voor jouw merk en type motor

Uiteraard is preventief onderhoud van essentieel belang voor het plezier dat je aan motorrijden beleefd. Niets is vervelender dan met motorpech langs de weg te staan!

 

Het is eenvoudig om de juiste olie voor jouw type motorfiets te vinden. Gebruik spaties in je zoekopdracht tussen merk en type. Bijvoorbeeld: Honda CBR 600 of BMW R 1200 GS

Wist je dat je naast olie voor motorfietsen bij ons ook aan het juiste adres bent voor transmissieolie, koelvloeistof en remolie?

Uitgebreid assortiment onderhoudsproducten

Daarnaast brengen we graag onder de aandacht hoe belangrijk het is om de ketting van jouw motor tijdig te smeren. Het advies is om dit elke 500 kilometer te doen.

 

Wellicht ten overvloede maar dit smeren dient altijd te gebeuren vanaf de binnenkant van de ketting. Hierdoor dringt de spray beter binnen in de o-ringen. Let hierbij op dat je niet teveel kettingspray aanbrengt. Mocht dit per ongeluk toch gebeuren, dan dien je dit met een poetsdoek te verwijderen. En vervolgens grondig controleren of er geen spray is achtergebleven op de achterband.

 

Naast de reguliere verpakking putoline-o-x-ring-kettingsmeermiddel, hebben we ook een kleinere variant van 200 ML: putoline-dx-11-kettingsmeermiddel Dit is een handig kleinformaat spuitbusje die perfect onder de buddyseat van je motorfiets past.