Welke olie in achterbrug tractor?

Op de vraag Welke olie in achterbrug tractor? heeft Overweg Olie het juiste antwoord. In een achterbrug van een trekker zit veel olie, maar het is toch belangrijk om de oude olie tijdig te verversen. Ook het achterbrugfilter moet volgens voorschrift vervangen worden. Heb je geen idee welke achterbrugolie de juiste olie is voor jouw voertuig? Geen nood, ga naar het het gele zoekveld, en klik vervolgens op 'Slim Zoeken". Dit veld wordt dan wit. Zoek hierin op merk & type, gescheiden door een spatie. Bijvoorbeeld: Fendt 724 Vario


Wanneer olie verversen in achterbrug tractor?

Eindaandrijvingen of trompetten in een achterbrug worden flink op de proef gesteld, bijvoorbeeld bij het remmen en manoeuvreren tijdens zaaiwerkzaamheden of grondbewerkingen. In de achterbrugolie kan dan metaalslijpsel komen wat kan zorgen voor slijtage aan tandwielen en lagers. Met synthetische achterbrugolie van Overweg Olie vermindert de slijtage met meer dan 75%. Ook kunnen de zogeheten natte remmen in een achterbrug lawaai maken als je niet de juiste olie gebruikt of als de anti-kraak dope is opgebruikt. Verversen met het juiste product lost dit probleem op, al kan het soms wel enige weken duren voordat alle geluid in de achterbrug verdwenen is.


Welke viscositeit is geschikt voor de achterbrug tractor?

Viscositeit geeft de stroperigheid van olie aan bij een bepaalde temperatuur. Bij olie met de viscositeit 80W90 geeft het eerste cijfer (in dit voorbeeld 80) de viscositeit aan bij een lage temperatuur. Hoe lager het eerste cijfer, des te gemakkelijker maakt de motor een koude start. De letter W staat voor winter. Het laatste getal (in dit voorbeeld 90) geeft de viscositeit aan bij een warmgedraaide motor. Hoe hoger dit getal, hoe dikker de olie.

In een achterbrug van een trekker zit veel olie, maar het is toch belangrijk om de oude olie tijdig te verversen

Voor de achterbrug van je tractor adviseren we de synthetische achterbrugolie met een viscositeit van 75W90. Deze olie is bij koude temperaturen dunner en geeft bij extreem zware omstandigheden minder slijtage. Ook de aan slijtage onderhevige synchromeshringen gaan hierdoor langer mee. Ook stroperige minerale olie met een viscositeit van 80W90 wordt veel gebruikt in de achterbrug van een trekker. De synthetische olie gaat echter drie tot vier keer langer mee dan de minerale olie.

Advies op maat

Stel Overweg Olie je vraag

Stel je vraag

Geef je mening over Overweg Olie

Geef je mening