Welke olie in je grasmaaier?

Grasmaaien. De één moet er niet aan denken, terwijl een ander er juist geen genoeg van kan krijgen. Het is aan uzelf om te bepalen tot welke categorie u hoort. Eén ding staat buiten twijfel: de aanblik van een gazon of weiland dat net gemaaid is geeft een mooie en verzorgde aanblik. 

Zoals elke machine met draaiende delen heeft ook een grasmaaier op z'n tijd onderhoud nodig. Dit verlengd niet alleen de levensduur van uw kostbare bezit, maar u zult ook merken dat uw grasmaaier gewoon weer veel fijner werkt en ook mooier maait.

‘Denk aan uw veiligheid: Zorg dat u de bougiedop losgekoppeld, alvorens u onderhoud gaat plegen aan uw grasmaaier!'

U kunt er voor kiezen om het onderhoud uit te laten voeren, maar het is ook goed zelf te doen. Veeg de maaier schoon met een borstel. Vet alle scharnieren en draaiende punten in met een smeermiddel. Dit kan goed met WD40.

Er bestaan grofweg twee verschillende types benzine grasmaaiers, al dan niet in 2takt (tweetakt) of 4takt (viertakt) uitvoering: gazonmaaiers en zitmaaiers. Deze laatste zijn weer onder te verdelen in: frontmaaiers, zij-lossers, achtervangers en ruw terreinmaaiers. Daarnaast bestaan er ook nog bosmaaiers, welke meestal met een 2takt motor zijn uitgerust. Al deze maaiers zijn verkrijgbaar van verschillende fabrikanten.

Misschien heeft u wel een Active, Jonsered, McCulloch, Limpar, PowerWorks of heeft u een mooie Viking uit de MB serie? Daarnaast kunt u ook nog een Stiga, Honda, Iseki, Ferris, Makita, Hitachi, Wolf-Garten of een Ryobi. Of misschien heeft u wel een Flymo zweefmaaier.

Andere gerenomeerde merken zijn: Gianni Ferrari, Ferrari, John Deere, Rover, Efco, Kubota, Massey Ferguson, Avant, Topgreen, Alko, Husqvarna, STH, New Holland, Toro, Thaler, Power Trac, Simplicity Conquest, Scag, Ransomes Parkway, MTD, Loipfinger of een Etesia. En wat te denken van Briggs & Stratton?