Welke olie in je tractor?

Vraag jij je af welke olie er in tractor moet, of welke olie in je oude tractor? Dan heeft Overweg Olie het juiste antwoord. Wij leveren motorolie voor de trekker, maar ook transmissie olie en stou olie. Voor een uitstekende werking en prima onderhoud van jouw tractor is het erg belangrijk dat je de meest optimale olie gebruikt. Heb je geen idee welke olie de juiste olie is voor jouw tractor? Geen nood, zoek bij 'Advies op maat' naar jouw merk & type, gescheiden door een spatie. Bijvoorbeeld: Fendt 724 Vario


De juiste motorolie

De motor van een trekker kan niet zonder de juiste tractor motorolie. De motorolie brengt een dun laagje olie aan op de bewegende motoronderdelen en dat reduceert slijtage en wrijving. Daardoor functioneert jouw trekker beter en soepeler. Bovendien beschermt motorolie ook nog eens tegen roest en zorgt het voor de noodzakelijke verkoeling van de motor. Wil je tractor olie kopen, dan heeft Overweg Olie voldoende keuze, van universele tractor olie tot motorolie voor een oldtimer tractor.


De juiste transmissieolie

Transmissie olie of hydrauliek olie koelt en smeert de draaiende delen in een versnellingsbak van een trekker. Vervanging of verversing van transmissieolie is een essentieel onderdeel voor het goed functioneren van de transmissie van een tractor. Door slijtage, vocht, interne vervuiling en veroudering raakt de olie langzaam vervuild. Hierdoor wordt de olie o.a. dikker en verliest het zijn smerende eigenschappen. Oliekanalen, schakelkleppen en lamellen vervuilen langzaam, waardoor het schakelen niet meer zo soepel verloopt als gewenst. Meer over tractor transmissieolie.

 

Naast de agri olie van Kroon-Oil bieden wij ook het eigen merk Overweg olie aan


De juiste stou olie

Stou olie staat voor Super Tractor Oil Universal. Het is een smeermiddel van hoge kwaliteit, samengesteld op basis van zorgvuldig geselecteerde mineralen en additieven. Overweg Olie levert agri stou olie met diverse viscositeiten, zoals de Overweg stou 10W30 of Kroon Oil Kroontrak super 10W30 motorolie, stou olie 15W40, Overweg stou 10W40 en de Overweg 15W30 stou. Viscositeit geeft de stroperigheid van olie aan bij een bepaalde temperatuur. Bij olie met de viscositeit 10W30 geeft het eerste cijfer (in dit voorbeeld 10) de viscositeit aan bij een lage temperatuur. Hoe lager het eerste cijfer, des te gemakkelijker maakt de motor een koude start. De letter W staat voor winter. Het laatste getal (in dit voorbeeld 30) geeft de viscositeit aan bij een warmgedraaide motor. Hoe hoger dit getal, hoe dikker de olie.

Advies op maat

Stel Overweg Olie je vraag

Stel je vraag

Geef je mening over Overweg Olie

Geef je mening