Power flush

Ben je op zoek naar een Powerflush? Dan ben je bij Official Kroon-Oil en Putoline dealer Overweg Olie aan het juiste adres. Overweg Olie beschikt over een Kroon Oil Powerflush en een uitgebreid assortiment PowerFlush adapters.

Lees verder


Categorie


Merk


9 resultaten

De werking van de Powerflush

De Powerflush van het merk Kroon Olie is een hightech machine voor het reinigen en spoelen (flushen) van de automatische transmissie van een voertuig. Het spoelen van de automatische transmissie met de Kroon Olie Powerflush verloopt via een dynamische manier waarbij reinigingsmiddelen in combinatie met diverse vloeistoffen door de transmissie worden gepompt. Hiermee zorgt de Powerflush van het A-merk Kroon Olie dat de diverse vervuilingen en verontreinigingen in de automatische transmissie worden verwijderd. Dit leidt tot betere prestaties in onder andere soepel schakelen, brandstofverbruik en het voorkomt slippen bij het schakelen. 

 

Voordelen bij gebruik van Powerflush

 • Volledige reiniging van het gehele oliecircuit met onder andere koppelomvormer, schakelbrein, olieleidingen, kleppen, oliekoeler en oliekanaaltjes.
 • Het gehele oliecircuit wordt automatisch voorzien van een verse ATF-olie
 • Vermenging van nieuwe ATF-olie en oude ATF-olie is uitgesloten
 • Het reinigingsproces is transparant waardoor de exacte hoeveelheid verontreiniging weergegeven wordt.
 • Geschikt voor meerdere soorten automatische transmissie waaronder DCT’s en CVT’s.
 • Het gehele proces verloopt gelijkmatig waardoor er volledig vrij van lucht nieuwe ATF-olie bijgevuld wordt.
 • Verse ATF-olie zorgt voor een veel betere smering waardoor slijtage in de toekomst minder optreedt.
 • Verse ATF-olie voorkomt slippen waardoor er minder warmteontwikkeling plaatsvindt wat leidt tot soepeler schakelgedrag en een aanzienlijk lager brandstofverbruik.
 • Door gebruik van een speciale adapter kan de Kroon Olie Powerflush ook gebruikt worden voor het reinigen van diverse stuurbekrachtigingssystemen.

 

Klachten door het niet tijdig spoelen van het automaat 

Een belangrijk onderdeel voor het goed onderhouden van de automatische transmissie is tijdig spoelen van deze automatisch transmissie. Dat voorkomt problemen. Volgens Kroon Oil komt maar liefst 90% van alle klachten met een automatische transmissie door vervuiling. Het tijdig spoelen voorkomt de volgende klachten:

 • Een schommelend toerental
 • Niet soepel schakelen
 • Slippen gedurende het schakelen
 • Bonken gedurende het schakelen
 • Verhoging van het brandstofverbruik
 • Weigeren van de automaatbak
 • Niet-functioneren van de kick-down

Overweg Olie adviseert daarom altijd tijdig jouw automaat te spoelen. Dit voorkomt problemen met de automatische transmissie en het levert ook nog diverse voordelen op, zoals een verlaagd brandstofverbruik en soepel schakelgedrag wat naar onze mening voor meer rijplezier zorgt.

 

Automaat flushen

De Power Flush van het A-merk Kroon Olie maakt het mogelijk om via een zeer innovatieve manier diverse typen stuurbekrachtigingssystemen en automatische transmissies te flushen, volledig te ontdoen van vervuilingen en verontreinigingen en te voorzien van nieuwe olie. Dit gehele proces verloopt zeer effectief bij gebruik van de Kroon Olie Powerflush, want er is slechts een minimale inspanning vereist en het morsen van olie wordt voorkomen. Het automaat flushen verloopt op een soepele en dynamische manier waarbij de oude vloeistoffen, gecombineerd met diverse soorten reinigingsmiddelen, door de automatische transmissie worden gepompt. Gedurende het proces worden alle versnellingen van het automaat bediend wat ervoor zorgt dat het gehele systeem compleet wordt gereinigd. De powerflush van Kroon Olie beschikt over twee gescheiden oliereservoirs. Eén reservoir is voor de verontreinigde olie en één reservoir is voor de nieuwe ATF-olie. Wanneer het automaat flushen voltooid is, wordt het gehele oliecircuit leeggepompt, inclusief alle leidingen, koppelomvormer en de oliekoeler. De verontreinigde oliën worden hierna opgevangen in het speciaal daarvoor bestemde vuile oliereservoir.

 

× Filteren

Direct door naar