Transformator olie

Ben je op zoek naar transformatorolie? Dan ben je bij Official Kroon-Oil dealer Overweg Olie aan het juiste adres. Overweg Olie beschikt over een uitgebreid assortiment industriële oliën voor diverse toepassingen. Transformator olie kopen? Bekijk hieronder het aanbod. Meer informatie nodig?

Lees verderMerk


1 resultaten

Kroon-Oil Tranfsormatorolie

Wat is transformator olie? Transformatorolie, of soms ook wel trafo olie of olie trafo genoemd, is een elektrische olie die veelal wordt toegepast in hoogspanningsinstallaties door haar isolerende en warmtegeleidende eigenschappen. Door transformatorolie toe te passen kunnen deze installaties veel compacter geconstrueerd worden. Pas wel op met het gebruik van transformator olie, bij verbranding van deze olie kunnen er giftige stoffen vrij komen. Het afvoeren van transformatorolie kun je dan ook het beste door een specialist laten doen. Transformator olie moet regelmatig getest worden op zijn kwaliteit, dit gebeurd in gespecialiseerde laboratoria. Als de transformatorolie wordt afgekeurd dient deze te vervangen worden door nieuwe transformator olie.

 

Transelect-C Transformatorolie

Overweg Olie biedt de Transelect-C transformator olie van Kroon-Oil aan. Transelect-C is een eerste kwaliteit transformatorolie voor toepassing in een oliegevulde transformator en olie gevulde elektrische schakelaars en aanloopweerstanden. NB: Door de hoge raffinagegraad is Transelect-C geschikt als smeermiddel in koelinstallaties die werken met een koelmiddel op basis van zwaveldioxide. Door toevoeging van speciale additieven heeft Transelect-C de volgende eigenschappen:

  • Zeer hoge specifieke weerstand 
  • Zeer goede warmte afvoer 
  • Lage dampspanning en tanges delta waarde
  • Loge doorslagspanning

Benieuwd of deze transformer olie geschikt is voor jou? Neem dan contact op met onze klantenservice. (0572 363 890)

 

× Filteren