Landbouw hydrauliek / transmissie olie UTTO

Tractor transmissieolie UTTO koelt en smeert de draaiende delen in een versnellingsbak van een trekker. Vervanging of verversing van transmissieolie is een essentieel onderdeel voor het goed functioneren van de transmissie van een tractor. Door slijtage, vocht, interne vervuiling en veroudering raakt de olie langzaam vervuild. Hierdoor wordt de olie o.a. dikker en verliest het zijn smerende eigenschappen. Oliekanalen, schakelkleppen en lamellen vervuilen langzaam, waardoor het schakelen niet meer zo soepel verloopt als gewenst.

Lees verderMerk


Viscositeit


17 resultaten

Verversen tractor transmissieolie

De versnellingsbak kan storingen gaan vertonen als het peil van de hydrauliek olie niet op tijd wordt gecontroleerd en ververst. Dat kan ertoe leiden dat de transmissie compleet vernieuwd of - indien nog mogelijk - gereviseerd moet worden en daar hangt vaak een hoog prijskaartje aan.

Het niveau van de tractor transmissieolie controleren is niet ingewikkeld. Doe dit altijd met een koude of afgekoelde motor en zorg er ook voor dat de trekker vlak staat. Het niveau van de transmissieolie kun je aflezen op de meter aan de linkerkant van de aftakas. Het vulpijpje om bij te vullen vind je bij het bevestigingspunt van de topstang.


Welke tractor transmissieolie?

Overweg Olie beschikt over een breed assortiment tractor transmissieolie. Onder eigen naam levert Overweg Olie de Overweg Gearoil 80W GL-4, een minerale smeerolie voor mechanische overbrengingen. De Overweg Hydr/Trans JD68 en de Overweg Hydr/Trans IH zijn moderne, universele hydraulische oliën.

Naast deze producten levert Overweg Olie ook transmissieolie van Kroon Oil. Zo is de Agrifluid CVT transmissieolie speciaal ontwikkeld voor automatische continue variabele transmissies (CVT) die steeds vaker in moderne landbouwmachines worden toegepast. Agrifluid IH en Agrifluid HT zijn universele tractor transmissieoliën, kortweg UTTO genaamd, en speciaal ontwikkeld voor dagelijks voorkomende agrarische bedrijfsomstandigheden. Agrifluid NHC is een hoogwaardige UTTO van de nieuwe generatie, speciaal ontwikkeld voor zwaar belaste transmissiesystemen, met of zonder natte remmen, van de meest voorkomende moderne landbouw- en grondverzetmachines. Agrifluid Synth WB is speciaal ontwikkeld voor zeer zwaar belaste transmissiesystemen van landbouw- en grondverzetmachines. Bij de ontwikkeling is extra aandacht besteed aan probleemloos en geluidsarm functioneren van natte remsystemen. Agrifluid Synth WB is volledig compatibel met moderne frictiematerialen, het hele jaar inzetbaar en volledig mengbaar met conventionele minerale UTTO's.

Weet je niet welke transmissieolie het meest geschikt is voor jouw tractor? Gebruik dan Advies op maat en je ziet meteen welk product het beste past bij jouw trekker of andere landbouwvoertuig. Overweg Olie heeft altijd de juiste olie voor een lage prijs per liter!

× Filteren