Turbine olie

Ben je op zoek naar turbine olie? Dan ben je bij Official Kroon-Oil dealer Overweg Olie aan het juiste adres. Overweg Olie beschikt over een uitgebreid assortiment industriële oliën voor diverse toepassingen.

Lees verderMerk


Viscositeit

(1)
(1)

6 resultaten

Kroon-Oil Turbo Oil

Turbines zijn machines die een draaiende stuwkracht vormen waarbij de energie van een vloeistof wordt omgezet in mechanische energie. Doorgaans zijn ze bestemd voor de productie van elektriciteit of voor voortstuwing. De meest gebruikte vloeistoffen zijn stoom en hete gassen die rechtstreeks worden geproduceerd door de verbranding van brandstof en water. Turbineolie moet de lagers van de as smeren, warmte afvoeren, de servomechanismen van regelkleppen aansturen en de tandwielreductie-units smeren, indien aanwezig. Overweg Olie levert twee verschillende soorten turbine olie. De Kroon Oil Turbo Oil 32 en de Kroon Oil Turbo Oil 68.

De turbine olie van Overweg Olie hebben de volgende eigenschappen:

  • Zeer goede oxidatiestabiliteit, ook bij hoge temperaturen
  • Zeer goede bescherming tegen corrosie van ferro- en non-ferrometalen
  • Zeer goede waterafscheiding
  • Weinig neiging tot schuimen
  • Hoge viscositeitsindex

 

Toepassing turbine olie

Turbo Oil  is ontwikkeld voor smeeroliecirculatiesystemen van de modernste stoom- en gasturbine-installaties, waarin vaak hoge olietemperaturen voorkomen. Tevens is Turbo Oil 68 geschikt voor de smering van hydraulische systemen, compressoren, tandwieloverbrengingen en lagers, waar contaminatie van smeerolie met water een probleem is.

 

× Filteren