Versnellingsbakolie

Versnellingsbakolie koelt en smeert de draaiende delen in een versnellingsbak van een handgeschakelde auto. Official Kroon Olie dealer Overweg Olie levert zeer veel soorten versnellingsbakoliën. Verversen en vervangen van versnellingsbakolie kan de levensduur van transmissies aanzienlijk verlengen.

Lees verderMerk


Viscositeit


19 resultaten

Verversen versnellingsbakolie

Vervanging of verversing van versnellingsbakolie is een essentieel onderdeel voor het goed functioneren van de transmissie van een auto. Door slijtage, vocht, interne vervuiling en veroudering raakt de olie langzaam vervuild en verliest het zijn werkende eigenschappen. Hierdoor wordt de olie o.a. dikker en verliest het zijn smerende eigenschappen. Oliekanalen, schakelkleppen en lamellen vervuilen langzaam, waardoor het schakelen niet meer zo soepel verloopt als gewenst. Bovendien kan de versnellingsbak storingen gaan vertonen als er niet op tijd onderhoud wordt uitgevoerd. Dat kan ertoe leiden dat de transmissie compleet vernieuwd of - indien nog mogelijk - gereviseerd moet worden en daar hangt vaak een hoog prijskaartje aan.

Het oliepeil controleren is niet ingewikkeld. Doe dit altijd met een koude of afgekoelde motor en zorg er ook voor dat de auto vlak staat. Haal de peilstok uit de versnellingsbak en veeg de peilstok met een doek droog. Steek daarna de peilstok opnieuw in de versnellingsbak, haal het er weer uit en bekijk het niveau van de olie. Zit de olie tussen het minimum en maximum, dan is het oliepeil in orde. Als het oliepeil lager staat, dan is het de hoogste tijd om olie aan te vullen of geheel te verversen.

 

Welke versnellingsbakolie?

Weet je niet welke versnellingsbakolie het meest geschikt is voor jouw handgeschakelde voertuig? Gebruik dan onze online adviestool en je ziet meteen welk product het beste bij jou past. Voor het smeren en koelen van de draaiende delen in een automatische versnellingsbak gebruik je ATF olie, hoogwaardige automatische transmissieolie, geproduceerd met prima geraffineerde basisoliën waaraan additieven zijn toegevoegd.

× Filteren