Keramisch vet

Keramisch vet kun je gebruiken bij verschillende soorten metaalverbindingen, zoals bijvoorbeeld aluminium, koper en staal. Het is daarbij geen probleem als deze componenten, verbindingen of applicaties aan zeer hoge druk of temperaturen worden blootgesteld. Een ander uniek voordeel van keramische vetten is, dat ze uitermate geschikt zijn voor de zwaardere industrie, maar ook voor diverse soorten ovens. 

Lees verderMerk


3 resultaten

Keramisch vet van Kroon Olie

Keramisch vet van Kroon Olie is een bijzonder hoogwaardige montagepasta en smeervet, uitermate geschikt bij montage of demontage van componenten van ABS- en ASR-systemen, remdelen, bougies, uitlaatdelen, boutverbindingen en diverse verbindingen in de industrie en in ovens. Door de unieke samenstelling heeft het product een zeer hoog temperatuurbereik met een piektemperatuur van ca. 1500°C en een hoge drukbestendigheid. Tevens vermindert dit product de wrijving van bewegende delen en biedt het een goede bescherming tegen corrosie. Doordat keramische vetten geen metaaldeeltjes bevatten, bieden ze ook een uitstekende bescherming tegen elektrolytische corrosie. Deze vorm van roest treedt op wanneer verschillende metalen met elkaar in aanraking komen, bijvoorbeeld als je een stalen bout in een component van aluminium schroeft. Zonder gebruik van een goede montagepasta wordt het minst edele metaal, in dit voorbeeld aluminium, aangetast.


Keramisch vet van Putoline

Ook keramisch vet van Putoline is een bijzonder hoogwaardige montagepasta en smeervet zonder metaaldeeltjes. Door de unieke samenstelling beschikt dit product over een zeer hoog temperatuurbereik (piektemperatuur ca. 1500°C) en hoge drukbestendigheid. Het vermindert wrijving van bewegende delen, biedt een goede bescherming tegen corrosie en een uitstekende bescherming tegen elektrolytische corrosie. Keramisch vet van Putoline is uitermate geschikt bij montage of demontage van componenten van ABS- en ASR-systemen, remdelen, bougies, uitlaatdelen, boutverbindingen en diverse verbindingen van verschillende metalen, bijvoorbeeld staal en aluminium.


Keramisch vet of kopervet?

Een goed alternatief voor keramisch vet is kopervet. Ook kopervet kan gebruikt worden bij verschillende soorten metaalverbindingen, zoals bij de montage van wielbouten, moeren, bougies, spruitstukken, uitlaatdelen en schijfremmen.
 

× Filteren