Kogellagervet

Kogellagervet gebruik je o.a. voor het smeren en beschermen van kogellagers. Als een metalen kogellager te weinig kogellagervet heeft, kan het vastlopen. Overweg Olie beschikt over een uitgebreid assortiment kogellagervetten.

Lees verderMerk


6 resultaten

Kogellagervet

Een kogellager is een rollend lager dat ervoor zorgt dat de wrijving van een draaibeweging vermindert. Een kogellager bestaat meestal uit een binnenring en een buitenring met daartussen bolvormige, cilindrische of tonvormige kogeltjes. Kogellagers zijn meestal van staal, maar ze kunnen ook van kunststof of keramiek zijn. Als een metalen kogellager te weinig kogellagervet heeft, kan het vastlopen. Behalve kogellagers kennen we ook nog naaldlagers, glijlagers, tonlagers en luchtlagers.

 

Werkwijze kogellagervet

Door te weinig kogellagervet kan een metalen kogellager vastlopen. Dat komt door de warmteontwikkeling, want een kogellager is niet geheel wrijvingsloos. Doordat de kogels binnenin een kogellager meedraaien, ontstaat er wrijving tussen de kogels onderling. Een kogellager mag echter ook weer niet te veel vet bevatten. Als het lager voor meer dan 2/3 gevuld is, gaat het vet meedraaien. Daardoor kan het vet smelten en uit het kogellager lopen.

 

Kogellagervet van Overweg Olie

Overweg Olie beschikt over een uitgebreid assortiment kogellagervetten van Kroon Olie en Putoline. Deze A-merken staan garant voor een uitstekende kwaliteit, want beide merken hebben jarenlange ervaring rond de ontwikkeling en productie van hoogwaardige kogellagervetten. De kogellagervetten bij Overweg Olie zijn dan ook van de hoogste kwaliteit en bovendien scherp geprijsd.

Kogellagervetten van Kroon Olie en Putoline zijn prima geschikt voor de smering van alle formaten kogellagers. Kogellagervet is gebaseerd op goed geraffineerde basisoliën met een lithiumzeep als verdikkingsmiddel, waaraan additieven zijn toegevoegd. Deze additieven zorgen o.a. voor sterke hechting aan het metaal, uitstekende waterverdringing, zeer goede stabiliteit, goede anti-roest en anti-slijtage werking en een zeer goede verpompbaarheid.

De White Action Grease + PTFE van Putoline kan uitstekend gebruikt worden voor smering van wiellagers, stuurpen- en achterbruglagers van alle off road motoren, wegmotoren, quads, scooters, karts en sneeuwscooters. Dit amberkleurige vet op lithium complex basis is een product van topkwaliteit. Door een hoog percentage PTFE zorgt het voor een uitstekende smering en lage wrijving. Het universele lithiumvet is bovendien heel geschikt als afdichtmiddel tussen het action filter en de luchtfilterkast op alle off road motoren.

 

× Filteren