Kopervet

Kopervet is uitermate geschikt voor het smeren van diverse soorten metaalverbindingen. Het beschikt over een groot weerstandvermogen tegen roest waardoor metaalverbindingen langer meegaan. Official Kroon Olie dealer Overweg Olie levert Copper + Plus, verkrijgbaar in meerdere varianten.

Lees verderMerk


2 resultaten

Eigenschappen Copper + Plus kopervet

Copper + Plus is een loodvrije anti-corrosiepasta. Het product bestaat uit fijn verdeelde koperdeeltjes in een basis van niet smeltbare bentoniet, waaraan zeer effectieve anti-oxidatie en anti-corrosie middelen zijn toegevoegd. Dit kopervet vormt tussen de metaaldelen een filmlaagje dat tegen zeer hoge temperaturen bestand is, tot wel 1.350 graden. Naast deze eigenschappen biedt Copper + Plus ook een goede bescherming tegen vocht en trillingen. Het product is bovendien ongevoelig voor zuren, water, pekel en loog.


Toepassing Copper + Plus kopervet

Copper + Plus is een hittebestendige, loodvrije montagepasta. Dit product biedt metaalverbindingen duurzame bescherming tegen corrosie en tegen schadelijke chemische inwerking van buitenaf en het wordt niet door water afgespoeld. Copper + Plus wordt aanbevolen voor de smering van tap- en draadeinden, spruitstukken, batterijklemmen en wielbouten om verdraaien en frictie te voorkomen. Door tijdens het monteren van metalen delen Copper + Plus te gebruiken, zijn pakkingen en draadverbindingen, zelfs na jaren blootstelling aan hoge temperaturen, weer eenvoudig te demonteren. Met Copper + Plus tussen remblokken en remcilinder voorkom je hinderlijk piepen. Let er wel op dat je kopervet niet op de remschijf aanbrengt! Verder zorgt deze montagepasta er voor dat onregelmatigheden van het oppervlak gevuld worden en de oppervlakken bij bijvoorbeeld het aandraaien van moeren geen metaal-op-metaal contact maken. Ingesmeerde delen worden door het aanbrengen van Copper + Plus afgesloten van de atmosfeer.


Kopervet of keramisch vet?

Een prima alternatief voor kopervet is keramisch vet. Ook keramisch vet kan gebruikt worden bij verschillende soorten metaalverbindingen, zoals bij de montage van wielbouten, moeren, bougies, spruitstukken, uitlaatdelen en schijfremmen. Doordat keramisch vet een montagepasta is zonder metaaldeeltjes biedt het ook een uitstekende bescherming tegen elektrolytische corrosie.

× Filteren

Merk