Welke olie in je grasmaaier?

Grasmaaien. De één moet er niet aan denken, terwijl een ander er juist geen genoeg van kan krijgen. Het is aan uzelf om te bepalen tot welke categorie u hoort. Eén ding staat buiten twijfel: de aanblik van een gazon of weiland dat net gemaaid is, geeft een mooie en verzorgde aanblik. 

Zoals elke machine met draaiende delen heeft ook een grasmaaier op z'n tijd onderhoud nodig. Dit verlengd niet alleen de levensduur van uw kostbare bezit, maar u zult ook merken dat uw grasmaaier gewoon weer veel fijner werkt en ook mooier maait.

‘Denk aan uw veiligheid: Zorg dat u de bougiedop losgekoppeld, alvorens u onderhoud gaat plegen aan uw grasmaaier!'

U kunt er voor kiezen om het onderhoud uit te laten voeren, maar het is ook goed zelf te doen. Veeg de maaier schoon met een borstel. Vet alle scharnieren en draaiende punten in met een smeermiddel. Dit kan goed met WD40.

Er bestaan grofweg twee verschillende types benzine grasmaaiers, al dan niet in 2takt (tweetakt) of 4takt (viertakt) uitvoering: gazonmaaiers en zitmaaiers. Deze laatste zijn weer onder te verdelen in: frontmaaiers, zij-lossers, achtervangers en ruw terreinmaaiers. Daarnaast bestaan er ook nog bosmaaiers, welke meestal met een 2takt motor zijn uitgerust. Al deze maaiers zijn verkrijgbaar van verschillende fabrikanten.

Misschien heeft u wel een Active, Jonsered, McCulloch, Limpar, PowerWorks of heeft u een mooie Viking uit de MB serie? Daarnaast kunt u ook nog een Stiga, Honda, Iseki, Ferris, Makita, Hitachi, Wolf-Garten of een Ryobi. Of misschien heeft u wel een Flymo zweefmaaier.

Andere gerenomeerde merken zijn: Gianni Ferrari, Ferrari, John Deere, Rover, Efco, Kubota, Massey Ferguson, Avant, Topgreen, Alko, Husqvarna, STH, New Holland, Toro, Thaler, Power Trac, Simplicity Conquest, Scag, Ransomes Parkway, MTD, Loipfinger of een Etesia. En wat te denken van Briggs & Stratton?

Advies op maat


1 Liter - Kroon Oil Maestrol Motorolie


9,85

Kroon Oil Maestrol Motorolie
Ook in
· 20 L BiB
· 20 L Pail
· 60 Liter
· 208 Liter
1 L Fles - Kroon Oil Asyntho 5W-30 motorolie

Overweg Vast laag


10,41

Kroon Oil Asyntho 5W-30 motorolie
Ook in
· 5 L Can
· 20 L BiB
· 20 L Pail
· 60 L Drum
· 208 L Vat
1 Liter - Kroon Oil Tornado Motorolie


13,62

Kroon Oil Tornado Motorolie
Ook in
· 20 L Pail
· 60 Liter
· 208 Liter
1 Stuk - WD-40 450ml Smart Straw

Overweg Vast laag


6,17

WD-40 450ml Smart Straw
Ook in
· 24 Stuk
5 Liter - Kroon Oil Fuel Optimum 4T alkylaatbenzine

Overweg Vast laag


23,63

Kroon Oil Fuel Optimum 4 takt alkylaatbenzine
Ook in
· 200 Liter
5 Liter - Kroon Oil Fuel Optimix 2T mengsmering

Overweg Vast laag


21,95

Kroon Oil Fuel Optimix 2 takt mengsmering
Ook in
· 200 Liter
· 540 L Pallet
Stel Overweg Olie je vraag

Stel je vraag

Geef je mening over Overweg Olie

Geef je mening